«Αγαμέμνονας» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Η εξαιρετική συνεργασία του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

Στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Πολιτιστικού Προγράμματος «Έν Άστει»  που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (21ΟΤΑ) με τους Δήμους-Μέλη του, ανεβάζει, σε συνεργασία με το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, τη θεατρική παράσταση «Αγαμέμνονας. Αισχύλος/Ευριπίδης» των Κωνσταντίνου Χατζή και Γιώργου Κουμεντάκη, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Λίγα λόγια για το έργο :

Το έργο αποτελεί μια συρραφή πάνω στον “Αγαμέμνονα” του Αισχύλου και την “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη. Μέσω μιας μουσικής δωματίου σε συνδυασμό με τρείς φωνές, δύο ηθοποιούς και έναν μουσικό (βιολί), ξετυλίγεται μπροστά μας η πορεία προς τον πόλεμο της Τροίας. Εξιστορείται η πορεία του Αγαμέμνονα, η αφορμή του πολέμου, η θυσία της κόρης του, ο ίδιος ο πόλεμος, η επιστροφή του στο Άργος και η τιμωρία που του επιφύλασσε η γυναίκα του. Αφορμή ο πόλεμος και η ίδια η φύση του. Τα αίτια μέσα από τον λόγο των δυο τραγικών ποιητών.