Με νέο αέρα και πολυπληθή παρουσία ο Γιώργος Οικονόμου διεκδικεί το Δήμο

Μια από τις  πολυπληθέστερες πολιτικές εκδηλώσεις των τελευταίων ετών γνώρισε το βράδυ της 6ης Ιουνίου 2018 το αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής. Αιτία και αφορμή υπήρξε η πρόσκληση του υποψήφιου Δημάρχου Γεώργιου Οικονόμου προς τους κατοίκους της πόλης με σκοπό να τους κάνει κοινωνούς των αρχών και των θέσεων του νέου δημοτικού συνδυασμού που φέρει τον τίτλο “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”.

Η παρουσία των πολιτών ξεπέρασε τις προσδοκίες γεμίζοντας τόσο την αίθουσα, όσο και τον αύλιο χώρο. Κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος αφού υπήρχε άρτια οργάνωση και δύο οθόνες στον εξωτερικό χώρο, ώστε να μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν τις ομιλίες.

Το σημαντικό ήταν ότι η προσέλευση περιελάμβανε νέα πρόσωπα, ξεφεύγοντας από το σύνηθες του να συναντά κανείς όλο τους ίδιους και τους ίδιους. Ενθουσιασμός και μεγάλα χαμόγελα διαγράφονταν στα πρόσωπα όλων. Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη, γιατί όχι άλλωστε αφού όλοι ευελπιστούν σε μια Νέα Αρχή στο πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό status του Δήμου.

Κυρίαρχος παράγοντας ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Γεώργιος Οικονόμου, που αποτελεί μια νέα δύναμη άφθαρτη για την Αγία Παρασκευή καθώς είναι η πρώτη φορά που ρίχνεται στον εκλογικό στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεόδωρος Φορτσάκης

Την εκδήλωση προλόγισε  ο πρώην Πρύτανης, Καθηγητής της Νομικής και βουλευτής Επικρατείας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη λαμπρή σταδιοδρομία του κ. Οικονόμου και στις ικανότητές του που του επιτρέπουν να κάνει ότι καλύτερο μπορεί να γίνει για το Δήμο. Επισήμανε δε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μεταφέρει στους δήμους περισσότερες αρμοδιότητες και να επιτρέψει στους πολίτες των δήμων και στις Αρχές των δήμων να αναδείξουν όλο το δυναμικό το οποίο διαθέτουν, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη βάση στην οποία δημιουργούνται. Ευχήθηκε κάθε επιτυχία και δυναμισμό στην Νέα Αρχή του κ. Οικονόμου.

Γιώργος Οικονόμου

Ο Γιώργος Οικονόμου, ο πτέραρχος ε.α., με τις τιμητικές βραβεύσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την κυβέρνηση, με τα αξιόλογα πτυχία και την μακρά στρατιωτική και περιβαλλοντική εμπειρία, ο πρόεδρος της Κ.Α.Π., μίλησε ταπεινά και με συγκίνηση λέγοντας πως δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και θα φέρει αυτή την αποστολή εις πέρας, όπως καλά γνωρίζουν όσοι προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα για το Δήμο μας, την οικογένειά μας, τους ανθρώπους μας» τόνισε ο κ. Οικονόμου. Η Αγία Παρασκευή διαθέτει τις προδιαγραφές να είναι μια από τις περιζήτητες και ποιοτικές περιοχές της Αττικής. Έχει στρατηγική θέση,  στοιχεία σπουδαίας αστικής ομορφιάς και υψηλού επιπέδου κατοίκους με αρχές. Όμως η ποιότητα ζωής στο δήμο μας πέφτει διαρκώς και η καθημερινότητα των πολιτών αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Μίλησε για έλλειψη υποδομών και τραγικά λάθη του παρελθόντος όπως το μετρό.

Ασκώντας αυστηρή κριτική τόνισε ότι «η σημερινή Διοίκηση του Δήμου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων». Και συνέχισε πως δεν έχει όραμα ούτε ιδέες, παρουσιάζει αδυναμία και ατολμία στη λήψη αποφάσεων, αναβλητικότητα και έλλειψη συντονισμού,  ασκεί μια ρηχή διαχείριση σε έμφαση αποκλειστικά επικοινωνιακού χαρακτήρα ανούσιες εκδηλώσεις. Έκρινε τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο ως συμπαθή μεν άνθρωπο, αλλά ανεπαρκή ως Δήμαρχο, δέσμιο της πολιτικής του προέλευσης και της κομματικής του ομάδας, είναι «σφιχταγκαλιασμένος» με την Περιφέρεια στην οποία έχει «παραδώσει αποκλειστικά την τύχη και το σχεδιασμό της πόλης». Θέλουμε δήμαρχο, είπε, και όχι «υποτακτικό της κ. Δούρου». Αναφέρθηκε στο Δημαρχείο και στο αρνητικό πρωτοσέλιδο λόγω των πλημμυρών της Μάνδρας, αναφέρθηκε στην έλλειψη αθλητικών υποδομών και στην «ντροπή» της πόλης, το κολυμβητήριο, στο αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια που επισήμως έχει παραχωρηθεί για υπερτοπική χρήση, στην ανεκμετάλλευτη περιουσία του δήμου. Όσον αφορά τη βίλα Ιόλα δήλωσε πως δεν διαφωνεί με την αγορά της, αλλά το τίμημα που δόθηκε είναι υπερβολικό και ο τρόπος αγοράς έχει χαρακτηριστικά σκανδάλου υποθηκεύοντας τα οικονομικά και το μέλλον του Δήμου. Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά έργα επισήμανε την παντελή έλλειψη έργων που να μειώνουν το ενεργειακό και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο Δήμο μας, ούτε καν αλλαγή  λαμπτήρων που έχουν κάνει όλοι.

«Ο κ. Σταθόπουλος δοκιμάστηκε, απέτυχε και πρέπει να φύγει», δήλωσε.

Μίλησε επίσης για τον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης που έχει αδυνατίσει το θεσμικό της ρόλο και για την παρουσία ορισμένων αρκετά χρόνια στα δημοτικά έδρανα, ώστε να δημιουργούνται λογικές ρεβανσισμού και προσωπικές βεντέτες με αποτέλεσμα την μη επίλυση των προβλημάτων των δημοτών.

Ερχόμενος από το χώρο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, αναφέρθηκε θετικά στην στήριξη που πρόσφερε στους πρώην Δημάρχους Αντώνη Σιδέρη και Βασίλη Ζορμπά, καθώς και σε σημαντικές δράσεις του Βασίλη Γιαννακόπουλου.

Καταλήγοντας ζήτησε την στήριξη των πολιτών που επιθυμούν να φυσήξει άνεμος ανανέωσης στην πόλη, που επιθυμούν να κάνουν μια Νέα Αρχή στην Αγία Παρασκευή. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του συνδυασμού.

Η αλλαγή θα επιτευχθεί ανατρέποντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις, με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων προτεραιοτήτων, με πρακτικές λύσεις, αποτελεσματικές συνεργασίες και δυναμισμό στις διεκδικήσεις. Διευκρίνισε ότι στο μέλλον θα παρουσιαστεί το αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού. Έθεσε 8 προτεραιότητες βάση των οποίων θα κινηθεί ο συνδυασμός: την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, το κυκλοφοριακό, σύγχρονη και  ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών, καθαριότητα & περιβαλλοντική διαχείριση, στήριξη συμπολιτών που έχουν ανάγκη, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενίσχυση των φορέων και συλλόγων, διαφάνεια & αποτελεσματικότητα στα οικονομικά του δήμου.

Πάνω: Ζ. Ράπτη, Θ. Φορτσάκης Κάτω: Μ. Δημητρακόπουλος, Α. Κωστόπουλος

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Ελευθερία Μπερνιδάκη -Άλντους πρώην βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Γιώργος Στύλιους Βουλευτής Άρτας, Ζωή Ράπτη Γραμματέας Σχέσεων πολιτευτής Ν.Δ., Νίκος Σοφιανός μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. και τέως Γ.Γ. ΕΒΕΑ, Ησαΐας Σωτήρης πολιτευτής Ν.Δ., δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Αυγερινός πολιτευτής Ν.Δ., Μιχάλης Δημητρακόπουλος διακεκριμένος ποινικολόγος, Αλέξανδρος Κωστόπουλος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών, Αργυρώ Ζέρβα πρώην πρόεδρος της Β3 ΝΟΔΕ, Γιάννης Καραγιαννάκης πρόεδρος ΔΗΜ. ΤΟ Ν.Δ. Αγίας Παρασκευής, Δημήτρης Τούτουζας δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής «Μία γενιά μπροστά», Δημήτρης Κονταξής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πρόεδροι αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Χαιρετισμό έστειλαν οι κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Δένδιας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μάκης Βορίδης, Νίκη Κεραμέως και Γεράσιμος Γιακουμάτος οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Δυναμική και πολυπληθής Νέα παρουσία του συνδυασμού του Γιώργου Οικονόμου, σε χαμηλούς τόνους, αλλά με ουσιαστικές κουβέντες. Στόχευσε σε καυτά προβλήματα της πόλης χωρίς να κουράσει επαναλαμβάνοντας τα γνωστά. Μας προϊδέασε βέβαια λίγο-πολύ για τις θέσεις του πάνω στα σοβαρά θέματα της πόλης.

Έχοντας ασχοληθεί με το περιβάλλον μέσω των σπουδών του και των επιτελικών θέσεων που κατείχε, έχει όλα τα εφόδια ώστε να βρει τις σωστές λύσεις για να μετατρέψει την Αγία Παρασκευή σε ένα πραγματικά «πράσινο» δήμο.

Το σημαντικότερο είναι ότι μίλησε με ανιδιοτέλεια και υποσχέθηκε εντιμότητα, διεκδικήσεις που τόσο λείπουν και εκμετάλλευση νέων τρόπων χρηματοδότησης, όπως τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μας μετέδωσε την πεποίθηση ότι έχει όρεξη για δουλειά, νέες ιδέες και πολλούς νέους αξιόλογους ανθρώπους δίπλα του. Ίσως αποτελέσει το κλειδί για την ανάπτυξη του Δήμου.  Έχοντας πίσω του ένα πολιτικά «καθαρό» παρελθόν, χωρίς αγκυλώσεις, έχει την ευχέρεια να δράσει προς όλες τις κατευθύνσεις, να ζητήσει και να πετύχει συνεργασίες. Έχει τις ικανότητες να το πετύχει όπως απέδειξε αυτή η πρώτη εκδήλωση όπου γέμισε το αμφιθέατρο και τον αύλιο χώρο.

ΠΑΝΩ: Δ. Κονταξής, Π. Βαβουιός, ΚΑΤΩ: Γ. Καράμπελας, Σ. Ησαΐας