Γιάννης Μυλωνάκης «Η ανεπάρκεια του κ. Σταθόπουλου κοστίζει πολλά στους δημότες»

Εκατοντάδες οικογένειες στην Αγία Παρασκευή πληρώνουν την έλλειψη σχεδιασμού, τις λανθασμένες αποφάσεις και την ανεπάρκεια του κ. Σταθόπουλου, αφού τα παιδιά τους δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς.

Η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Σεπτεμβρίου, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Δημοτική Αρχή δεν αξιολόγησε σωστά το μέγεθος του προβλήματος, δεν αναζήτησε καν προσωρινές λύσεις, όπως έγινε σε αρκετούς άλλους Δήμους, δεν έχει σχεδιασμό και πρόγραμμα δημιουργίας νέων παιδικών σταθμών, με στόχο την οριστική λύση του προβλήματος.

Ο κ. Σταθόπουλος άφησε ένα  γνωστό πρόβλημα να φθάσει στο μη περαιτέρω, θέτοντας λανθασμένες προτεραιότητες. Γιατί, προφανώς, για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, η κατασκευή 2 ή 3 παιδικών σταθμών, είναι πολύ πιο σημαντική ως προτεραιότητα από τη δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ για τη  αγορά της βίλας Ιόλα.

Όπως συνηθίζει, βεβαίως, ο κ. Σταθόπουλος όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, όχι μόνο δεν απολογήθηκε για τα λάθη και τις παραλήψεις του, όχι μόνο δεν άσκησε κριτική στη φιλική του κυβέρνηση που επέλεξε να αφήσει χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα εκτός παιδικών σταθμών, αλλά και επιχείρησε για πολλοστή φορά να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας από τους δημοτικούς συμβούλους να αναλάβουν την ευθύνη που ο ίδιος δεν μπορεί να σηκώσει.

Ευτυχώς, για μία ακόμα φορά, η αντιπολίτευση, αντιλαμβανόμενη το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για εκατοντάδες  οικογένειες συμπολιτών μας, λειτούργησε  με υπευθυνότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει, σε ένα βαθμό, το αδιέξοδο στο οποίο για άλλη μια φορά οδηγήθηκε ο Δήμος, με ευθύνη της δημοτικής αρχής του κ. Σταθόπουλου.

Δυστυχώς, στους  μήνες που απομένουν στη δημοτική αρχή,  η απουσία προγράμματος, η έλλειψη σχεδιασμού, η αλαζονεία, η κομματική λογική   και οι λάθος προτεραιότητες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν  και να κοστίζουν ακριβά στους δημότες και στην Αγία Παρασκευή. Ευτυχώς,  στη δημοτική αρχή του κ. Σταθόπουλου απομένουν μόνο 8 μήνες.

 

Γιάννης Μυλωνάκης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Αγίας Παρασκευής