Η πόρτα που οδηγεί το Γιάννη Σιδέρη στην ανεξαρτητοποίηση έχει ήδη ανοίξει

Φυλλορροεί η παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου

«Νοιώθω περήφανος γιατί παραδίδω μια Υπηρεσία με διαφορετική κουλτούρα, μια αλλαγή νοοτροπίας και στον τρόπο σκέψης και στις δράσεις τις οποίες έχουμε υλοποιήσει, έχουμε ξεκινήσει …» είπε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σιδέρης κλείνοντας την εισήγησή του στο θέμα της μείωσης ή μη των δημοτικών τελών καθαριότητας στη χθεσινή (21/11/2018) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μια φράση που προϊδεάζει για ένα ακόμα καίριο πλήγμα στη διοικούσα δημοτική παράταξη του κ. Σταθόπουλου και που οδηγεί στη σκέψη πως ένα ακόμα σημαντικό στέλεχος αποχωρεί.

Γιατί, τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η φράση και οι μετέπειτα ευχαριστίες προς όλους αυτούς που συνέβαλαν στο να υλοποιηθούν και να επιτευχθούν όλες οι δράσεις που ξεκίνησαν επί Αντιδημαρχίας Γιάννη Σιδέρη; Οι δράσεις αυτές, όπως είπε στη συνέχεια, δεν είναι προσπάθεια του ενός, αλλά προσπάθεια πολλών. Μίλησε για «κύκλο εμπιστοσύνης» μεταξύ των  μελών της Υπηρεσίας, και μεταξύ Υπηρεσίας  και δημοτών.

Θα ήταν ψέματα να δηλώναμε έκπληκτοι από αυτή τη στάση του κ. Σιδέρη. Το aparaskeviimages.gr ήταν αυτό που είχε αναφέρει από τις 29 Οκτωβρίου 2018 τις πληροφορίες για την στροφή της πολιτικής πορείας του Αντιδημάρχου προς την Περιφέρεια Βορείου Τομέα στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη.

Εξάλλου, ξεκάθαρα χθες ο κ. Σιδέρης έριξε βολές προς την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, λέγοντας πως δεν στέκεται στο ύψος της, τοποθετώντας την υπεύθυνη για την μη υλοποίηση του διαδημοτικού σημείου μεταφόρτωσης απορριμμάτων και καταλήγοντας πως έχει αποτύχει στο ρόλο της.

Πόσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε να δηλώσει ότι ετοιμάζει την αποχώρησή του;

Σημαντική είναι η σιγή από πλευράς της δημοτικής Αρχής, η οποία προφανώς έχει πάρει απόφαση την πολιτική της ήττα εκ των έσω. Η διαδικασία αποδεκατισμού και αποσύνθεσης  της παράταξης ακολουθεί μια σταθερή πορεία. Αποτέλεσμα μιας διοίκησης κλειστών ομάδων και απολυταρχισμού. Αποτέλεσμα απαξίωσης και απομονωτισμού σημαντικών στελεχών, ακόμα και εκείνων στα οποία στηρίχτηκε η εκλογή το 2014.

Το «πολιτικό διαζύγιο» πιθανόν να ήταν από την αρχή προδιαγεγραμμένο λόγω της προέλευσης του κ. Γιάννη Σιδέρη από τη Δεξιά κομματική πτέρυγα, που δεν θα μπορούσε να ταυτιστεί με τις άκρως διαφορετικές ιδεολογικές θέσεις της ΣΥΡΙΖΑίας δημοτικής Αρχής Σταθόπουλου.

Δεν πρέπει βέβαια να παραγνωρίσουμε την προσφορά του κ. Σιδέρη ακόμα και μέσα σε αυτό το «ξένο» ιδεολογικά περιβάλλον. Πρόκειται για έναν αξιόλογο νέο πολιτικό, με λαμπρό μέλλον και γνώσεις, ο οποίος πιστεύουμε, ότι θα είχε αποδώσει περισσότερα, εάν είχε τη στήριξη μιας δημοτικής Αρχής που επιθυμεί πραγματικά να παράξει έργο από το να διασκεδάσει τα πλήθη. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Σιδέρης ήταν ένας εκ των δύο που υπέγραφαν το κείμενο χάριν του οποίου πραγματοποιήθηκε η περιβόητη αγορά του κτήματος Ιόλα το καλοκαίρι του 2017. Είναι εκείνος που στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 στηλίτευε τη δημοτική Αρχή λέγοντας στο Δ.Σ. πως γίνεται επαίτης και παρακαλάει για να προχωρήσουν θέματα της αρμοδιότητάς του που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Τα είχαμε τονίσει όλα αυτά και τότε και να που φτάνει το πλήρωμα του χρόνου και της δικαίωσης.