Για όλους και για όλα μίλησε ο Λ. Χατζηανδρέου σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ (video)

«Δεν θέλω να γίνω δήμαρχος για να πάρω τον τίτλο του δημάρχου. Τον είχα για 12 χρόνια. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο μου. Το ζητούμενο είναι πώς θα συμβάλω με τους συνεργάτες μου στην επίλυση χρονιζόντων ζητημάτων των νησιών και να δώσουμε μια νέα προοπτική στη νέα γενιά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα το απόγευμα στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Λεονάρδος Χατζηανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη της παράταξης του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και έκανε λόγο για ένα ισχυρό, ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Έδωσε το «στίγμα» των ανθρώπων που τον στηρίζουν αλλά και του προγράμματος της παράταξης του, που είναι στο στάδιο της κατάρτισης του.

leon xatziandreou synenteyksi typou 7

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο ξενοδοχείο «Polis» και παρόντες, εκτός των δημοσιογράφων ήταν αιρετοί (δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων) από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, αλλά και στελέχη της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου και της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ.

leon xatziandreou synenteyksi typou 10

Υποψηφιότητα

Ο κ. Χατζηανδρέου αρχικά διευκρίνισε τους λόγους που τον οδήγησαν στο να θέσει την υποψηφιότητα του τονίζοντας ότι αυτό έγινε μετά από προτροπή φορέων και προσωπικοτήτων του νησιού και με δεδομένο την υπερβολική του αγάπη για τον τόπο.

«Πήρα την απόφαση να κατέλθω στις εκλογές όχι μόνο με δική μου θέληση αλλά και με την προτροπή πολλών ανθρώπων, παραγόντων και πολιτικών χώρων προκειμένου να συμμετέχω σε ένα δύσκολο αγώνα για την ευημερία των κατοίκων της Νάξου και των μικρών νησιών» είπε και πρόσθεσε:

«Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά σχετικά με τη συμμετοχή μου στις εκλογές, θέλω να διευκρινίσω ότι η δική μου συμμετοχή και ο ορισμός μου ως επικεφαλής αυτής της καινούριας παράταξης που δημιουργείται, είναι αποτέλεσμα προσπαθειών που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα για την ενοποίηση όλων των χώρων, της λεγόμενης μέχρι σήμερα δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Όταν σε αυτό το εγχείρημα που εγώ χειροκρότησα, μου ζητήθηκε να συμμετέχω ανταποκρίθηκα θετικά σε αυτή την πρόσκληση και πρόκληση και ταυτόχρονα ζήτησα ένα ευρύτερο ακόμα ψηφοδέλτιο» σημείωσε.

Καθυστέρηση ανακοίνωσης υποψηφιότητας

Ο κ. Χατζηανδρέου αναφερόμενος στην «καθυστέρηση» ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του είπε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «θα έπρεπε να συνθέσουμε ένα πολύ μεγάλο χώρο, πολυσυλλεκτικό, που χρειαζόταν κάποιες επιμέρους εσωτερικές διαδικασίες οι οποίες ακόμα συνεχίζονται».

Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο του, είπε ότι πέρα της αρχικής συναίνεσης των δύο παρατάξεων θα έχει και πολλούς περισσότερους νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη κι ενδιαφέρον να συμβάλουν στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Σχετικά με το πρόγραμμα της παράταξής του, το οποίο όπως διευκρίνισε θα παρουσιαστεί σε επόμενη συνάντηση, τόνισε ότι θα είναι ένα ρεαλιστικό, ορθολογικό και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων των νησιών αλλά και πάνω απ’ όλα σε μια ανάπτυξη που θα διασφαλίζει τη Νάξο και τα νησιά για τους επόμενους αιώνες από οποιαδήποτε περιβαλλοντική καταστροφή.

Νερό

«Τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε να πάνε στον τόπο μας και αρκετά προβλήματα έχουν οξυνθεί» τόνισε και ειδικότερα αναφέρθηκε στο θέμα του νερού και στη «διαμάχη που πρόσφατα ξέσπασε μεταξύ της πόλης της Νάξου και χωριών του νησιού». Πρόσθεσε, ότι εάν η παράταξη του κερδίσει τις εκλογές, θα δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης των υδάτων κάτω από τη δική του επιτήρηση και με τη δική του συμμετοχή.

Νέα γενιά

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους οι οποίοι όπως είπε «έχουν απομακρυνθεί από τα πράγματα». «Θέλουμε να φέρουμε τη νέα γενιά κοντά μας, να την κάνουμε συμμέτοχο, να ενδιαφέρεται. Θα κάνουμε ειδικά προγράμματα για τους νέους όχι μόνο σε επίπεδο πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και ειδικά προγράμματα που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους. Δεν θα απεχθάνονται την πολιτική. Θα πουν «συμμετέχω», «συναποφασίζω», «συνδιοργανώνω», συνδιοικώ». Στο πρόγραμμα μας θα δείτε ένα ειδικό κεφάλαιο για τη νέα γενιά, το οποίο θα χειροκροτήσετε» είπε.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις με την παράταξη Βρούτση

Απαντώντας σε σχετικό με την παράταξη του Βασίλη Βρούτση «Πολίτες για τα νησιά μας» ερώτημα, εάν τελικά θα είναι μαζί στις εκλογές, ο κ. Χατζηανδρέου δήλωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει «θετική κατάληξη». Πρόσθεσε δε, ότι με την παράταξη του κ. Βρούτση δεν υπάρχει διαφοροποίηση σχετικά με το πρόγραμμα αλλά «υπάρχουν ζητήματα εσωτερικά της παράταξης».
«Εκτιμώ ότι θα έχουμε θετική κατάληξη, γι αυτό άλλωστε δουλεύουμε» τόνισε.

«Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το αύριο»

Ο κ. Χατζηανδρέου μιλώντας για τους πολιτικούς αντιπάλους του, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται ποτέ να αναφερθεί σε ονόματα άλλων αλλά ούτε στο παρελθόν και ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μόνο το «αύριο».

«Δεν ήρθα εδώ να αντιπαρατεθώ με πρόσωπα, δεν έχω τίποτα με τα υφιστάμενα πρόσωπα, με πολιτικές έχω να κάνω. Δεν έχω κόντρα με κανέναν και δεν πρόκειται ποτέ να πω για κανένα προσωπικά. Δεν θα με ακούσετε να αναφέρω ονόματα άλλων, αλλά ούτε και για το παρελθόν. Θέλω να μιλήσω περισσότερο για το αύριο. Αυτό με ενδιαφέρει. Για το «αύριο» είναι που θα συστρατευτούν πολλοί μαζί μου. Αυτός είναι ο στόχος και όχι τι δεν έγινε. Αυτά που δεν έγιναν είναι αυτά που μας ανάγκασαν να είμαστε εδώ σήμερα και να πούμε ότι πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για να γίνουν όλα αυτά που κακώς δεν έγιναν».

«Ευχαριστώ»

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που -όπως είπε- θα το ανακοινώσει εντός των ημερών, αλλά και τις προσωπικότητες που τον παρότρυναν προκειμένου να αξιοποιήσουν τη 16χρονη εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση.
«Όλη αυτή η εμπειρία μου ήταν για πολλούς αυτό που τους έδωσε το έναυσμα για να με προτείνουν ως υποψήφιο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» σημείωσε.

 

www.naxostimes.gr