Άραγε τι μας περιμένει μετά τις Πρέσπες; Της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου-Πανάγου

Η τελευταία πράξη του δράματος του Ελληνισμού που αφορά την Μακεδονία παίζεται απόψε 24/01/2018 στην Βουλή των Ελλήνων. Κυριολεκτικά παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου όλον αυτόν τον καιρό που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πλήρης διάσταση βούλησης του λαού από τις αποφάσεις των κυβερνώντων του…

Τραγικό. Μια κυβέρνηση δημοκρατική λαμβάνει υπόψιν της την βούληση του λαού της και σε κρίσιμα και εθνικής σημασίας θέματα απευθύνεται σ΄αυτόν για να πάρει αποφάσεις. Και βέβαια κινείται συνταγματικα σε κάθε της βήμα για όποιες αποφάσεις.

Τραγικό το γεγονός πως για ένα θέμα που αφορά το παρελθόν μας και το μέλλον μας παραχωρούμε γή και ύδωρ. Τραγικότερο όμως που γι΄αυτό το θέμα σήμερα χρειάζονται 151 βουλευτές για να περάσει αντί της αυξημένης πλειοψηφίας όπως το σύνταγμα ορίζει.

Τραγικό και προκλητικό μαζί που στην γείτονα χώρα έγινε δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά για μας χρειάζεται απλή πλειοψηφία για να ψηφιστεί η κατάπτυστη αυτή συμφωνία παρ΄όλες τις αντιδράσεις του λαού. Αυτονόητο πως όταν η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τον λαό της ενώ εκείνος έχει εκφραστεί παντοιοτρόπως και επενειλημμένως για κρίσιμο εθνικό ζήτημα και επιμένει στις αποφάσεις της, αυτονόητο λοιπόν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν είναι δημοκρατική.

Σήμερα εκτελείται η τελευταία πράξη του δράματος και το βέβαιον είναι πως για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση θα αγνοήσει την βούληση του λαού. Το απέδειξε στο τεραστίου μεγέθους συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου όπου η αντίδρασή της ήταν επιθετική απέναντι του. Η χρήση χημικών απέναντι σε οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους το έδειξε ξεκάθαρα. Δεν νομίζω πως κάθε σώφρων άνθρωπος πίστευε πως όλοι αυτοί που διαδήλωναν με σημαίες και συνθήματα ήθελαν να καταλύσουν την ανύπαρκτη δημοκρατία τους.

Ήθελε απλώς να καταδείξει με το συνταγματικά κατοχυρωμένο διακαίωμά του του συναθροίζεσθαι την αντίθεση του στους χειρισμούς αυτού του θέματος από την κυβέρνησή του. Το ”πίστευε” όμως η κυβέρνηση…και χρησιμοποίησε το πιο μιαρό και ανήθικο όπλο απέναντι στον λαό της για να τον στιγματίσει ως ακραίο και φασίστα: Την προβοκάτσια… Τους γνωστούς αγνώστους που κάθε φορά που διαδηλώνουμε βρίσκονται κάπου εκεί κοντά έτοιμοι προς δράση για διάλυση κάθε προσπάθειας μας να εκφραστούμε. Είναι σίγουρο πως σήμερα δεν μας θέλουν απ΄έξω από την Βουλή να διαδηλώσουμε. Θέλουν να κάνουν την βρώμικη δουλειά χωρίς φασαρίες και ήσυχα να τελειώνουν με το θέμα.

Να είστε σίγουροι πως όταν τελειώσουν με το θέμα των Σκοπίων (γιατί αυτό δεν είναι δικό μας θέμα, των Σκοπίων είναι) θα συνεχίσουν με άλλο… Με μια άλλη εθνική τραγωδία. Είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν τα πάντα αρκεί να φανούν καλά και υπάκουα παιδιά στα αφεντικά τους, και ποιός ξέρει …αύριο ίσως τους βοηθήσουν να πάρουν πάλι στην εξουσία για να παίζουν στις πλάτες του λαού τους.

Επειδή ακριβώς δεν θέλουν να ειμαστε σήμερα εμείς εκεί… …εμείς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε εκεί. Χρέος μας να υπερασπιστούμε την ιστορία μας και την χώρα. Χρέος μας για μια ακόμη φορά να τους υποχρεώσουμε να μας ακούσουν.

Ηλέκτρα Αντωνοπούλου- Πανάγου

Υποψήφια δημ. σύμβουλος με την παράταξη “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”