Ευγενής άμιλλα.. Του Σπύρου Παπασπύρου

Η άμιλλα, πάντα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Είναι κινητήρια δύναμη, παροτρύνει τους (αντ)αγωνιζόμενους να αγωνισθούν για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Ο λόγος για την Παιδεία στην πόλη μας. Πριν λίγες ημέρες, η παράταξη “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” του κ. Ζορμπά, ανακοίνωσε ότι, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, θα παρουσιασθεί η πρότασή της για την Παιδεία. Δεν θεωρώ τυχαίο, ότι αμέσως μετά γράφτηκαν δυο άρθρα. Ένα του κ. Λογοθέτη της παρατάξεως “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” και ένα του κ. Γκόνη, αντιδημάρχου Παιδείας, της παρατάξεως “ΝΙΚΗ”.

Στο άρθρο του κ. Λογοθέτη αναφέρονται κάποιες προτάσεις της παρατάξεώς του για το θέμα της Παιδείας, με αρκετές ενδιαφέρουσες θα έλεγα. Σε αυτό του κ. Γκόνη, αναφέρεται ο αρθρογράφος στο τί κατά την γνώμη τους έπραξε η νυν δημοτική Αρχή, χωρίς όμως να αναφέρεται στο τί πρόκειται να πράξει αν επανεκλεγεί. Βεβαίως, ο αρθρογράφος, δεν απέφυγε τον πειρασμό των μυθοπλασιών και αφορισμών (κάτι για “οριακές ουρολοιμώξεις” λέει, κάτι για εντελώς παρατημένα σχολεία λέει) ούτε την αναφορά “επιτυχιών” όπως για τα γηπεδάκια 5Χ5 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο (το αλαλούμ της κατασκευής τους είναι γνωστό).

Εν πάση περιπτώσει, αυτά είναι άλλη συζήτηση. Αυτό που με ευχαριστεί, είναι ότι με αφορμή την ετοιμότητα μιας παρατάξεως να παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση, πολύ προ των εκλογών, ακολούθησε το ξαφνικό ενδιαφέρον δυο άλλων. Έτσι πρέπει για να προχωράμε μπροστά, χρειάζεται άμιλλα. Κάποιος που τρέχει  πρώτος και κάποιοι που προσπαθούν να τον φθάσουν.

Σπύρος Παπασπύρος

Σχης ε.α.

Οργανωτικός Γραμματέας του δημοτικού συνδυασμού “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”