Ανδρέας Γκιζιώτης: η διοίκηση Σταθόπουλου δεν τήρησε την ψήφο της για τους πλειστηριασμούς κατοικίας

Με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Μάη του 18, πάρθηκε απόφαση και μάλιστα ομόφωνη, όπου μεταξύ άλλων ανάφερε:

 «Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας, καμία δέσμευση μισθού ή σύνταξης για οφειλές προς το Δήμο.»

Η διοίκηση Σταθόπουλου όμως δεν τήρησε το λόγο της και την ψήφο της, δεν εφάρμοσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά από το Φθινόπωρο ξεκίνησε πάλι τις κατασχέσεις…

Όπως έχει γίνει γνωστό, έρχεται νέα ρύθμιση χρεών σε έως και 100 δόσεις για οφειλές ιδιωτών προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών. Η ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να προχωρήσει σε αναστολή αναγκαστικών μέτρων σε βάρος πολιτών που οφείλουν στο Δήμο, να ετοιμαστεί για την πλήρη ενημέρωσή τους για την διάταξη και τις προθεσμίες. Να προχωρήσει με απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου που θα θέσει συγκεκριμένα κριτήρια, σε διαγραφή χρεών με αιτιολογημένη έκθεση της υπηρεσίας κοινωνικής πολιτικής.

Προσωπικά ο Δήμαρχος οφείλει να γνωστοποιήσει στην οικονομική υπηρεσία την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (πράγμα που δεν έκανε όπως με ενημέρωσαν οι υπάλληλοι) και να δώσει εντολή για την υλοποίησή της.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Ανδρέας Γκιζιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος.