Κίνδυνος πυρκαγιάς στο πορτοκαλί (4) και η δημοτική Αρχή αφήνει την πόλη γεμάτη με πιθανές εστίες φωτιάς!!! (VD)

Αρτέμωνος & Ψαρών, καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο εδώ και 20 μέρες!

Γράφει η Λένα Μαρκή

Και ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ανακοίνωση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 25/6, η Αγία Παρασκευή είναι γεμάτη με βουνά από κλαδιά δέντρων διάσπαρτα σε όλες τις περιοχές της.

Το έχουμε επισημάνει εδώ και μέρες, τόσο εμείς ως ενημερωτική ιστοσελίδα, όσο και οι κάτοικοι, με πάμπολλες φωτογραφίες. Φωτογραφίες με βουνά κομμένων ξερών κλαδιών και χόρτων που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια.

Σήμερα παραθέτουμε μία ακόμα φωτογραφία από την οδό Αρτέμωνος και Ψαρών για μια κατάσταση που συντηρείται εδώ και 20 μέρες. Η μόνη ένδειξη ζωής από το Δήμο ήταν μια ανούσια ανακοίνωση περί προστίμων και έναν Κανονισμό Καθαριότητας που ποτέ δεν εφαρμόζεται.

Κατά τα άλλα η δημοτική Αρχή τελεί εν υπνώση …

Αδρανεί και έχει εγκαταλείψει το δήμο στην τύχη του, ιδίως από τη στιγμή που ηττήθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος που τυγχάνει και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, εκεί που ήταν τακτικός θαμώνας ιστού κοινωνικής δικτύωσης, τώρα είναι άφαντος. Η λαλίστατη άλλοτε Πολιτική Προστασία άραγε τι κάνει;

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς δεν απειλεί μόνο τα πευκόφυτα βουνά, αλλά κάθε περιοχή με δέντρα, ξερά χόρτα και κλαδιά. Πλησιάζουμε το μέσο του καλοκαιριού με υψηλές θερμοκρασίες και ακόμα δεν έχουν καθαριστεί τα οικόπεδα από τα ξερά χόρτα!!!

Είναι δεδομένο πως η νυν δημοτική Αρχή εξακολουθεί να υφίσταται έως και την τελευταία μέρα του Αυγούστου. Οι ευθύνες της για ότι συμβαίνει στην πόλη θα ισχύουν μέχρι εκείνη την ημέρα.

Η αδιαφορία και η ανευθυνότητα ακολουθούνται συνήθως από άσχημα αποτελέσματα και δεν είναι ώρα τώρα να θυμίσουμε τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο Μάτι.

Παρακολουθείστε το βίντεο του κ.  Antreas Mixalis από τα Πευκάκια. Πέρα από το πρόβλημα με τις λακκούβες και τα καπάκια των φρεατίων που παρουσιάζει ο ίδιος, προσέχτε δεξιά και αριστερά των δρόμων την κατάσταση που επικρατεί με τα ξερά χόρτα.

Ουδέν έτερον σχόλιον …

Καλησπέρα και από εμένα

Posted by Antreas Mixalis on Sunday, 23 June 2019