Στην τελική ευθεία η κατασκευή του νέου Δημαρχείου μετά την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

Γράφει η Λένα Μαρκή

Την οριστική έγκριση την Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής απέκτησε το έργο ανέγερσης νέου Δημαρχιακού Μεγάρου στο Δήμο Αγ. Παρασκευής.  Σύμφωνα με την απόφαση υπ. αριθμ. 2140/2019 που λήφθηκε στις 21-8-2019, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ανάθεση του έργου προϋπολογισμού 17.000.000€ στην ένωση οικονομικών φορέων «ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΤΕ- ΩΡΙΩΝ ΑΤΕ», έναντι του ποσού των 8.651.930,96 €, πλέον Φ.Π.Α. 24%, με μέση τεκμαρτή έκπτωση 49,11%.

Παράλληλα η Ο.Ε. εξουσιοδοτεί τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και την Επιτροπή Διαγωνισμού για τη συνέχιση της διαδικασίας του διαγωνισμού. Σε απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος του έργου προχωρά στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο έχει περιθώριο να απαντήσει εντός 30 ημερών.

Κατόπιν θετικής απάντησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς την Αναθέτουσα Αρχή, θα κληθεί ο ανάδοχος να προσκομίσει εκ νέου όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά επικαιροποιημένα, με πρόσφατη ημερομηνία. Θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία, δηλαδή υποβολή, έλεγχος, σύνταξη πρακτικού και έγκρισή του. Και τέλος Αναθέτουσα Αρχή και ανάδοχος θα προβούν σε υπογραφή της σύμβασης.

Εν ολίγοις εκτός απροόπτου μέσα στο χειμώνα (πιθανά το Φεβρουάριο 2020) αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο οικ. τετράγωνο 22, στην οδό Αγίου Ιωάννου 9, δηλαδή στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το δημοτικό πάρκινγκ. Θα πρέπει δε άμεσα να ανευρεθεί χώρος ώστε να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Δήμου που εδρεύουν προς το παρόν στο χώρο αυτό.

Ένα από τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα του δήμου οδεύει προς τη λύση του. Η πόλη επιτέλους θα αποκτήσει το δικό της Δημαρχείο, όπως αρμόζει σε μια πόλη 100.000 κατοίκων. Υπήρξε ένα αίτημα ετών, βασισμένο σε μια αγωνιώδη προσπάθεια, η οποία δέχτηκε μεγάλη κριτική, αλλά και πολεμήθηκε από πολιτικούς παράγοντες, που όμως στην πορεία άλλαξαν ρότα. Μην ξεχνάμε ότι στις 12 Ιουνίου 2013 όταν ο τότε δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς παρουσίαζε τα σχέδιά του για την κατασκευή του ιδιόκτητου Δημαρχείου στην Αγία Παρασκευή, ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος ήταν που έλεγε δημόσια, ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε για κάποια χρόνια την πιθανότητα δικού μας Δημαρχείου. Πρότεινε δε την αγορά κτιρίου επί της Λ. Μεσογείων.