Ποιος θα φταίει; Της Φανής Παναγιωτοπούλου

Τον Μάρτιο του 2019, ψηφίστηκε στο Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ το συμφωνητικό μίσθωσης ακινήτου που επρόκειτο να στεγάσει έναν νέο παιδικό σταθμό. Ο χρόνος παράδοσης, βάση του συμφωνητικού προβλεπόταν για την 25η Αυγούστου οπότε και μετά την παράδοση θα ξεκινούσε η καταβολή του μισθώματος.

               Αυτό που σίγουρα μπορούσε κάποιος να υπολογίσει ήταν πως η χρονική στιγμή ήταν προβληματική για τους εξής λόγους:

1. Οι χρόνοι ήταν πολύ περιορισμένοι οπότε η παράδοση του ακινήτου με όλες τις μετατροπές που προβλέπονταν δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν.

2. Ακόμη κι αν ο σταθμός ήταν παραδοτέος στην ώρα του, θα χρειαζόταν επιπλέον χρόνος προκειμένου να εξοπλιστεί κατάλληλα και να είναι έτοιμος προς χρήση. Άρα όσο γρήγορα κι αν κινούνταν εν συνεχεία οι διαδικασίες δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προτού περάσουν άλλοι δύο μήνες τουλάχιστον.

               Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα ουδεμία εργασία έγινε στο εν λόγω ακίνητο. Αντιθέτως, όπως ενημερωθήκαμε, ο ιδιοκτήτης τον μήνα Ιούνιο δήλωσε αδυναμία να παραδώσει το ακίνητο στους παραπάνω χρόνους και μια επιφύλαξη για το πότε θα μπορούσε να είναι ο σταθμός έτοιμος.

               Αλήθεια, τι έχει γίνει έπειτα από την έγγραφη αυτή δήλωση του ιδιοκτήτη; Η Διοίκηση εξακολουθεί να δεσμεύεται με μία σύμβαση ακινήτου χωρίς ρήτρα παράδοσης και χωρίς να γνωρίζουμε αν και πότε θα μπορέσει ο ιδιοκτήτης να παραδώσει το ακίνητο; Για ένα τέτοιο θέμα, που ενδιαφέρει εκατοντάδες οικογένειες, δεν θα έπρεπε να έχει ενημερώσει η απερχόμενη δημοτική Αρχή; Ή προτιμά να αφήσει την “καυτή πατάτα” στην επόμενη;

Φανή Παναγιωτοπούλου

Μέλος Δ.Σ. ΠΑΙΣΔΑΠ