Όταν προσπαθείς να κάνεις αντιπολίτευση με “μπαλόνι” και σου βγαίνει “φούσκα” …

Photo: istockphoto

Γράφει η Λένα Μαρκή

Και ενώ εξελισσόταν η συζήτηση του 4ου θέματος ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11-9-2029, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Σταθόπουλος ζήτησε από την  Πρόεδρο με τη λήξη του θέματος να κάνει μια ενημέρωση.

Ενημέρωσε λοιπόν ο κ. Σταθόπουλος το σώμα του συμβουλίου, ότι στις 30 Αυγούστου 2019, την τελευταία δηλαδή εργάσιμη μέρα της θητείας του ως Δήμαρχος, έστειλε εξώδικο στο Δήμο Παπάγου Χολαργού, ο οποίος ετοιμάζεται να εγκαταστήσει λυόμενο στέγαστρο, κοινώς «μπαλόνι», στα γήπεδα μπάσκετ στο λόφο Τσακού, όπου υπάρχει το ζήτημα καθορισμού των συνόρων των δύο δήμων. Επίσης ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά να ενημερώσει τους υπόλοιπους συμβούλους και να ενημερώσει για το τι προτίθεται εκείνος να κάνει.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης

Από τις 27/1/2019 η ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr είχε δημοσιεύσει  την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής στις 24/1/2019 να χρηματοδοτήσει το έργο αυτό του όμορου Δήμου. Η ιστοσελίδα επανήλθε με δημοσιεύσεις στις 9 Φεβρουαρίου, 4 Μαρτίου και 5 Αυγούστου 2019 που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και μάλιστα με αιτία τις δημοσιεύσεις αυτές το θέμα συζητήθηκε επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μετά από 7 μήνες αδράνειας λοιπόν της τότε δημοτικής Αρχής ο κ. Σταθόπουλος αποφασίζει να κινητοποιηθεί και να αποστείλει εξώδικο την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΜΕΡΑ (Παρασκευή 30/8/2019) ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ως Δήμαρχος!

Για την κίνηση αυτή ενημερώνει περιφραστικά τον επόμενο Δήμαρχο μετά από 12 ημέρες στη διάρκεια μιας εν εξελίξει συνεδρίασης του Δ.Σ. και την ίδια στιγμή του ζητά να ενημερώσει και τους υπολοίπους συμβούλους!!!

Προσπαθώντας να κατανοήσουμε …

Για μια ακόμη φορά ο κ. Σταθόπουλος ακολουθώντας τη συνήθη τακτική του υποτιμά το σώμα του Δ.Σ. και τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής. Προφανώς θεωρεί ότι όλοι τρώνε κουτόχορτο και αδυνατούν να αντιληφθούν τους λόγους των κινήσεων μικροπολιτικής που χρησιμοποιεί. Όσον αφορά το εξώδικο που εστάλη, είναι γνωστό ότι η αποστολή εξωδίκου ουσιαστικά αποτελεί μια όχληση, μια προειδοποίηση, μια επισήμανση που μπορεί να αποσταλεί από τον οποιονδήποτε έναντι κάποιου κόστους και στην ουσία είναι άνευ σημαντικής σημασίας.

Είναι σαφές ότι κατά την 5ετή θητεία του ως δήμαρχος δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να αναλάβει σοβαρές πολιτικές ευθύνες και να δώσει λύσεις. Καταφεύγει στην εκπνοή της θητείας του να κάνει όσα έπρεπε να έχουν γίνει στην 5ετία, αποτινάσσοντας από πάνω του την ευθύνη των δικών του πράξεων και ρίχνοντάς την στον επόμενο. Είναι δε αυτονόητο ότι δική του υποχρέωση είναι να ενημερώσει έγκαιρα τον τωρινό δήμαρχο και το νυν δημοτικό συμβούλιο για τις πράξεις του, ώστε να μπορούν κι εκείνοι να προετοιμαστούν, να σχεδιάσουν και να αντιδράσουν ανάλογα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση πήραμε μια πρώτη εικόνα για το πως θα κινηθεί η παράταξη «Νίκη των πολιτών» ως αντιπολίτευση. Θα πρέπει όμως ο κ. Σταθόπουλος να αντιληφθεί, ότι προσπαθώντας να φέρει σε δύσκολη θέση το Δήμαρχο κ. Ζορμπά, εκτέθηκε ο ίδιος και καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά.

Ως απόρροια αυτών μας γεννήθηκε και η απορία αν μας ετοιμάζει και άλλες τέτοιες … εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής ο κ. Σταθόπουλος.