Στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής οι ποδηλάτες Βόρειας Αττικής ποδηλατώντας για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Κλίμα (VD)

Ένα από τα 14 Δημαρχεία της Βόρειας Αττικής που επισκέφτηκαν σήμερα οι ποδηλατικές ομάδες του Βορείου Τομέα ήταν και αυτό της Αγίας Παρασκευής. Η ποδηλατοδρομία έγινε στα πλαίσια της Βιώσιμης Κινητικότητας και του Κλίματος, με σύνθημα «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το Κλίμα».

Εκεί τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Γιάννης Αργυρός. Απέδωσαν στο Δήμαρχο μία επιστολή για την Βιώσιμη Κινητικότητα και το Σύμφωνο των Δημάρχων και ένα γλαστράκι για να το φυτέψει ο Δήμαρχος και να το περιποιείται μέχρι την λήξη της θητείας του.

Ο κ. Ζορμπάς δέχτηκε με χαρά το δώρο και υποσχέθηκε, ότι θα το φυτέψει δίπλα στην σημαία μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο, λέγοντας μάλιστα, ότι μέχρι να αποχωρήσει εκείνος το δεντράκι θα έχει περάσει σε ύψος τη σημαία. Επεξηγώντας, ότι θα χρειαστούν περίπου 13 χρόνια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον μεγάλο, 8 χιλιομέτρων, ποδηλατόδρομο του Κοντοπεύκου και στην ποδηλατική ομάδα της Αγίας Παρασκευής που οργανώνει ποδηλατοβόλτες τις Κυριακές. Εξήγησε όμως ότι λόγω του εδάφους είναι δύσκολο να επεκταθεί ο ποδηλατόδρομος στην πάνω μεριά της πόλης.

Εξέφρασαν όλοι την ανάγκη για μια ποιο υγιεινή διαβίωση και τα οφέλη της χρήσης ποδηλάτου για τις μετακινήσεις. Επίσης μίλησαν για την ανάγκη της ένταξης στα σχολεία της αγωγής του να κυκλοφορεί κανείς στο δρόμο ως πεζός ή ποδηλάτης.

Αφού έγινε μια χαλαρή συζήτηση γνωριμίας, οι ποδηλάτες συνέχισαν για τον επόμενο προορισμό τους, το Δημαρχείο του Χαλανδρίου. Παρούσα στην υποδοχή ήταν και η πρώην Αντιδήμαρχος Ελευθερία Παπαδοπούλου. Μεταξύ των ποδηλατών ήταν ο δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, Χάρης Κουγιουμτζόπουλος. Τους ποδηλάτες συνόδευαν μοτοσυκλέτα της τροχαίας, περιπολικό και όχημα της Περιφέρειας που μετέφερε τα δεντράκια.