Ορίστηκε νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής ο Επιθεωρητής Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης Γιάννης Σελίμης

Γ. Πατούλης: Η επιλογή του Γιάννη Σελίμη σηματοδοτεί τη βούλησή μας να διοικήσουμε με διαφάνεια αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών

Ο Επιθεωρητής – Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης Γιάννης Σελίμης τοποθετήθηκε νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Ο κ. Σελίμης είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ειδικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ακαδημίας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), καθώς και Ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Από το 2013 η δράση του επικεντρώθηκε στην υποστήριξη της εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου κατά της Διαφθοράς και στην εγκαθίδρυση Μονά­δων Εσωτερικού Ελέγχου στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε, στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας προς τη χώρα μας, με διεθνείς οργανισμούς και με φορείς της Γαλλικής Κυβέρνησης.

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Με αφορμή την τοποθέτηση του Γ. Σελίμη στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε:

Η επιλογή του Γιάννη Σελίμη σηματοδοτεί τη βούλησή μας να διοικήσουμε με διαφάνεια αξιοκρατία, νομιμότητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών.  

Πρόκειται για μια επιλογή με ισχυρό συμβολισμό. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας λειτουργικής και αποτελεσματικής οργάνωσης της Περιφέρειας που θα μπορεί, πρωτίστως, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών.

Η εμπειρία του θα συμβάλει στην καλλιέργεια κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης τόσο στο εσωτερικό της Περιφέρειας, όσο και στις σχέσεις της με άλλους φορείς, αλλά και διεθνείς οργανισμούς.

Εμπιστευόμαστε τα στελέχη του δημοσίου τομέα τα οποία και αξιοποιούμε με κριτήρια αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του».

Ακολουθούν βιογραφικά στοιχεία του νέου Εκτελεστικού Γραμματέα

 Ο Γιάννης Σελίμης είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου στο πεδίο του εσωτερικού ελέγχου στον κρατικό μηχανισμό. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ, καθώς και ανθρωπιστικές επιστήμες και κατέχει το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) «Κράτος και Δημόσια Πολιτική» από τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επι­πρόσθετα, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc)  στην επιστήμη του Marketing και της Επικοινωνίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων και την επικοινωνία» από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Το 2018 συμμετείχε σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πρακτική εφαρμογή για τη Διαχείριση Κρίσεων και την Επικοινωνία στην Εθνική Σχολή Γαλλίας στο Παρίσι. Παρακολούθησε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων με αντικείμενο τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και το Σεμινάριο Διοικητικού Δικαίου (Ακαδ. Έτος 2006-07 & 2007-2008) στο Ίδρυμα Διοικητικού Δικαίου Μ. Στασινόπουλου. Σχετικές εργασίες και παρεμβάσεις του παρουσιάστηκαν σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Είναι εκπαιδευτής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μέλος ομάδων κατάρτισης Προγραμμάτων του ΙΝΕΠ, ενώ παρουσιάζει συναφή θέματα σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα.