Η Νοοτροπία του χθές και οι πρώτες συνέπειες του Λαικισμού

Δημοτικά τέλη

Πέρυσι τέτοια εποχή στις διαβουλεύσεις για τα δημοτικά τέλη και τον προϋπολογισμό του 2019 ο κ Ζορμπάς σε μία πλειοδοσία λαϊκισμού και ανευθυνότητας ζητούσε από τον κ. Σταθόπουλο μείωση τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 30%!!!Έκανε δε δημόσια κριτική για όλες τις εκδηλώσεις και γιορτές που διοργάνωνε.

Τώρα όχι μόνο ξέχασε τι έλεγε ο ίδιος αλλά αντιγράφει τον κ. Σταθόπουλο  διατηρώντας τα δημοτικά τέλη ως έχουν. Διαπίστωσε προφανώς ότι περαιτέρω μείωση των τελών δημιουργεί σοβαρά πρωτογενή ελλείμματα, ειδικά όταν δεν υπάρχει καμμία αναπτυξιακή πολιτική και προοπτική για μείωση των εξόδων. Επειδή μάλιστα προωθεί άρον άρον την ανάλωση του αποθεματικού (περίπου 3.600.000 ευρώ)χωρίς μελέτη σκοπιμότητας που να λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα και τις ουσιαστικές ανάγκες του Δήμου στην διαχείριση στερεών αποβλήτων, υποθηκεύει την βιωσιμότητα και την προοπτική της παρούσας κατάστασης. Επισημαίνω ότι παραμένουν σε πλήρη απραξία τα θέματα του αμαξοστασίου, του σταθμού μεταφόρτωσης και της χωροθέτησης του πράσινου σημείου. Με λίγα λόγια θα αναγκασθεί σύντομα η Διοίκηση του Δήμου να αυξήσει τα δημοτικά τέλη γιατί τα έξοδα υπερβαίνουν ήδη κατά πολύ τα έσοδα.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή έχει άποψη και συγκεκριμένο σχέδιο για μικρή περαιτέρω μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, με μείωση των εξόδων στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων με ταυτόχρονο σχεδιασμό και κίνητρα μείωσης των ανταποδοτικών τελών που θα αντιστοιχούν με το επίπεδο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Εκμίσθωση χώρων κεντρικής πλατείας για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.(Παγοδρόμιο, καρουζέλ, παιδικό τρένο, τραμπολίνοκλπ)

Oι άλλες πλατείες ξεχάστηκαν εντελώς.

Σε έναν κατ’ επίφαση διαγωνισμό που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απευθείας ανάθεση το μίσθωμα της κεντρικής πλατείας έχει τιμή εκκίνησης μικρότερη από 100 ευρώ την ημέρα και με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα!!! Ας μην κρυβόμαστε επομένως. Αυτό ισοδυναμεί με δωρεάν παραχώρηση. Αναφέρεται στους όρους της διακήρυξης ότιο Δήμος θα χορηγήσει ηλεκτρική ενέργεια με όριο τα 20 KW (προφανώς και υπάρχει σύγχυση των όρωνηλεκτρικής ενέργειας και ηλεκτρικής ισχύος).

Τους ενημερώνω ότι παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία που αναφέρεται σαφώς στην διαδικασία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε τρίτους. Επί πλέον στο άρθρο 13 της διακήρυξης προβλέπεται έναντι της δωρεάν κατανάλωσης ρεύματος ότι ο  μισθωτής  θα διαθέσει 500 κουπόνια για κάθε παιγνίδι!!!

Εδώ κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι στο Δημόσιο Λογιστικό δεν προβλέπονται κανόνες ανταλλακτικής οικονομίας. Η ανταποδοτικότητα στην προκειμένη περίπτωση στους όρους Διακήρυξης, δημιουργεί θέματα νομιμότητας και θα πρέπει να εξασφαλισθεί ως απλή υποχρέωση του μισθωτή. Δυστυχώς οι κακοί αντιγραφείς μαζί με τα σωστά αντιγράφουν και τα λάθη. Κάνουν δε στροφή 180 μοιρών σε πολλά θέματα χωρίς να εξηγούν και χωρίς να απολογούνται, εθισμένοι σε φαινόμενα και διαδικασίες πολιτικής εξαπάτησης.

Ας κρίνουν λοιπόν οι δημότες την αξιοπιστία της νέας δημοτικής αρχής έχοντας νωπές στη μνήμη τους τις προεκλογικέςφούσκες.

Η νοοτροπία του χθες και οι πρώτες συνέπειες του λαϊκισμού σε όλο τους το μεγαλείο.

Γιώργος  Οικονόμου

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή