Ενεργή συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο χρηματο-οικονομικό συνέδριο των Γενικών Γραμματέων Αυτοδιοίκησης (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ένα σημαντικό επιστημονικό συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έληξε σήμερα (2-11-2019) στην όμορφη πόλη της Ναυπάκτου.

Το συνέδριο με θέμα «Χρηματο – Οικονομική Διοίκηση & Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» αναφέρονταν σε αιρετούς, τεχνοκράτες και στελέχη Οικονομικής Διοίκησης των ΟΤΑ. Διοργανώθηκε από την  Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», τον Δήμο Ναυπακτίας και τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης «FORUM Training & Consulting».

Η συμμετοχή στο συνέδριο ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών, απόδειξη πως η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου δεν τους χωρούσε όλους και είχε γεμίσει και ο εξωτερικός χώρος. Επίσης μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στα εργαστήρια της δεύτερης ημέρας.

Μιχάλης Χρηστάκης

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχάλης Χρηστάκης «Η ανάγκη ενημέρωσης, πληροφόρησης, όπως και η παροχή & μεταφορά τεχνογνωσίας σε αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Τ.Α. στα θέματα διοίκησης & διαχείρισης των οικονομικών από τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, οδήγησε στην διοργάνωση του Συνεδρίου». Τόνισε ότι η Ένωση «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» δίνει απόλυτη προτεραιότητα στη στήριξη των στελεχών της Τ.Α. με την παρουσία της στην περιφέρεια. Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση, καθώς και όλους τους ομιλητές, συντονιστές, και συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στην Ναύπακτο.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Βασίλης Γκίζας, ο Γεν. Διευθυντής της Forum Training & Consulting, κ. Ιωάννης Νικλήτσας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, κ. Διονύσης Κυριακόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ, κ. Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας, κ. Αριστομένης Χάρος.

Καλεσμένος ήταν και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος λόγω του ταξιδιού του στην Κίνα συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και έστειλε το χαιρετισμό του μέσω βιντέου.

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών και την κεντρική ομιλία έκανε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Γ. Παπαναστασίου (δήμαρχος Αγρινίου), Β. Γκίζας (δήμαρχος Ναυπάκτου), Μ. Σταυριανουδάκης (Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών)

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν ποικίλα και ιδιαίτερα σημαντικά και τέθηκαν καίριες ερωτήσεις. Πραγματοποιήθηκαν δε και βραβεύσεις Προϊστάμενων Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμων. Σημαντική υπήρξε και η αναφορά της προσφοράς των δήμων στην προσφορά αίματος που τόση μεγάλη είναι η ανάγκη πανελλαδικά. Ο πρόεδρος του ΕΕΣ εξήρε την αμέριστη συνεργασία που υπάρχει με τις εθελοντικές αιμοδοσίες και τις ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες φιαλών αίματος που συγκεντρώνονται κάθε φορά.

Έντονη συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Δήμαρχος, Γενικός Γραμματέας, στέλεχος της Οικονομικής Υπηρεσίας μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους

Ενεργητικότατη υπήρξε η συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο συνέδριο.

Βασίλης Ζορμπάς (δήμαρχος Αγίας Παρασκευής)

Στην έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς που τυγχάνει να κατάγεται από την ορεινή Ναυπακτία και επισκέπτεται συχνά και την πόλη της Ναυπάκτου, αφού διατηρεί εκεί συγγενείς. Ο κ. Ζορμπάς επισήμανε την ανάγκη για αίμα και την μεγάλη του πορεία ως εθελοντής αιμοδότης, δίνοντας δύο φορές το χρόνο αίμα. Τόνισε την ικανοποίηση που νοιώθει ο αιμοδότης μετά το πέρας της διαδικασίας και λυπήθηκε διότι έχει μία μόνο ευκαιρία ακόμη να προσφέρει αίμα λόγω ορίου ηλικίας. Ευχήθηκε τέλος κάθε επιτυχία στη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δρ. Μιλτιάδης Κύρκος. Ήταν επίσης συντονιστής στην Τρίτη θεματική συνεδρία με θέμα «Ελεγκτικές διαδικασίες στην Οικονομική Διοίκηση». Ο κ. Κύρκος είναι Πολιτικός Μηχανικός με ειδίκευση Δομοστατικού, ειδίκευση Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δρ. Αντισεισμικού Σχεδιασμού.

Είναι γεγονός ότι ο κ. Κύρκος απέσπασε θετικά σχόλια κατά την παραμονή του στο Forum, ιδιαίτερα από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, κ. Ιωάννη Σελίμη, ο οποίος εκδήλωσε τη χαρά του που κατά την ομιλία του «το πάνελ στόλιζε ένα στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Κύρκος». Πρόκειται για έναν άριστο τεχνοκράτη που απολαμβάνει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του, ήπιων τόνων και με συνεργατικές ικανότητες.

Δρ. Μιλτιάδης Κύρκος (Γ.Γ. Δήμου Αγίας Παρασκευής)

Απόσπασμα από την παρουσία του κ. Κύρκου στο συντονισμό της τρίτης θεματικής ενότητας.

Ομιλήτρια στα θεματικά εργαστήρια ήταν η κ. Αικατερίνη Δούρου, με θέμα «Σύνδεση Προϋπολογισμού ΟΤΑ με την απόφαση ανάληψης Υποχρέωσης & το Μητρώο Δεσμεύσεων». Η κ. Δούρου είναι οικονομολόγος, λογίστρια – φοροτεχνικός Α’ Τάξης και στέλεχος Λογιστηρίου, Προϋπολογισμού & Προμηθειών Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Το συνέδριο παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Βασίλης Σάρκουλας, η Προϊσταμένη της Τ.Υ. του Δήμου, κ. Αλεξάνδρα Παλαμάρη και η πρώην ειδική σύμβουλος, κ. Παρασκευή Ζορμπά.