Με λαμπρότητα το Γύθειο υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής από τον ομώνυμο Δήμο Αττικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, το απόγευμα της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου 2019, το Γύθειο υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής του ομωνύμου Δήμου Αττικής. 

Της υποδοχής προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Ιερού Κλήρου και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Την Κάρα της Αγίας μετέφερε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Κουνάλης.

Το Ιερό Θησαύρισμα εναποτέθηκε για προσκύνημα στο Ιερό Παρεκκλήσιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εντός του Επισκοπείου Γυθείου.

Ακολούθως τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης, συμπαραστατούμενου από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως. 

Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας  Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την έγκριση μεταφοράς του Ιερόυ Λειψάνου.  Προσέφερε δε, στον Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κουνάλη επιγονάτιο, ως ένδειξη ευχαριστιών για την μεγάλη ευλογία που κόμισε στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης. 

Στη συνέχεια, τελεσθηκε η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου, προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών. 

Το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Π. Τσιριγώτης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ε. Ρουμπάκου, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης κ. Π. Γιαννουράκος και ο Διοικητής της Π. Υ. Γυθείου Επιπυραγός κ. Κ.  Γραφάκος. 

Πηγή: arxon.gr