Ο Σλούκας δεν κράτησε το πανό της Φενέρμπαχτσε για τον Κεμάλ Ατατούρκ – Τι δήλωσε για την κίνησή του

Στην Τουρκία τιμούν σήμερα την 81η επέτειο από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο πριν από το ντέρμπι με την Μπεσίκτας οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της Φενέρ εμφανίστηκαν κρατώντας ένα πανό για τον ιστορικό ηγέτη της Τουρκίας στα χέρια τους.

πηγή: filathlos.gr

Ο Κώστας Σλούκας, τότε, ενεργώντας όπως ακριβώς κάθε Έλληνας με εθνική συνείδηση, έμεινε αμέτοχος και με τα χέρια επιδεικτικά πίσω από την πλάτη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση του Έλληνα γκαρντ δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι κάτω από το σχετικό βίντεο στο προφίλ της ομάδας στο twitter κάνουν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Κάποιοι έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να του γράφουν «πήγαινε σπίτι σου».

Η κίνηση του Κώστα Σλούκα να μην αγγίξει το πανό προς τιμήν του Κεμάλ έγινε viral στην Τουρκία και συζητήθηκε έντονα.

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει σάλος στη γειτονική χώρα και έτσι ο διεθνής Έλληνας γκαρντ πήρε θέση.

Με δήλωσή του προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους για όσα συνέβησαν πριν από το τζάμπολ του αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Μπεσίκτας. 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Φενέρμπαχτσε ο Σλούκας αναφέρει:

«Παρακαλώ, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι. Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ για 5 χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Σίγουρα τίποτα δεν έγινε συνειδητά. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι δεν κατάλαβα τι έγινε εκείνη τη στιγμή. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και πόσο παλεύω για την ομάδα. Άλλωστε, είμαι στην ομάδα για πέντε χρόνια και βρίσκομαι σε αυτή τη χώρα. Παλεύω για την ομάδα και τη χώρα. Δεν μπορώ ποτέ να αποδεχτώ ότι είμαι ασεβής προς τη χώρα. Υπάρχει σπουδαία ιστορία πίσω. Το ξέρω. Πάντα το σέβομαι. Ναι, παλεύω ως Έλληνας για πέντε χρόνια αλλά είμαι εδώ κάθε μέρα και η Φενέρ εκπροσωπεί την Τουρκία».