Επανεξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. o Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Επανεξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων  (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) για την επόμενη πενταετία ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16  Νοεμβρίου 2019, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Της Γενικής Τακτικής  Συνέλευσης του Δικτύου για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ακολούθησε η συγκρότηση σε Σώμα του νέου Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τα νέα μέλη του Δ.Σ. είναι τα εξής:    

Πρόεδρος: Γεώργιος Πατούλης,  Περιφερειάρχης Αττικής

Αντιπρόεδρος Α: Ιωάννης  Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
Αντιπρόεδρος Β: Ιωάννης  Λώλος, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Γενικός Γραμματέας: Νικόλαος  Μπάμπαλoς, Δήμαρχος  Ηρακλείου Αττικής

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Ηρακλής Τιτόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη

Ειδικός Γραμματέας: Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος   Γορτυνίας

Ταμίας: Άννα Γιαννακού-Πάσχου, Αντιδήμαρχος Καλλιθέας

Αναπληρωτής Ταμίας: Παναγιώτης  Γιατζίδης, Αντιδήμαρχος   Νέας Σμύρνης

Μέλος: Ευστάθιος  Ρεστέμης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Ασπροπύργου

Μέλος: Μαρία Βερούχη Λεμονιά, Δημοτική Σύμβουλος  Καρύστου

Μέλος: Δημήτριος Οικονόμου, Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

Μέλος: Παρασκευάς Πατσουρίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Διδυμοτείχου

Μέλος: Χρήστος Βαλκάνης, Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης

Αναπληρωματικό Μέλος: Παναγιώτης Τροκάνας,Αντιδήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού

Αναπληρωματικό Μέλος: Ιωάννης Αργυρός, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίας Παρασκευής

Αναπληρωματικό Μέλος: Μανόλης Καλαμπόκας,Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Αναπληρωματικό Μέλος: Παναγιώτης Ξανθόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας

Αναπληρωματικό Μέλος: Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, Αντιδήμαρχος Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Επίσης συγκροτήθηκε σε Σώμα η Εκτελεστική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας μετά από ψηφοφορία εξέλεξαν  τους εξής συμβούλους:

Πρόεδρος: Ιωάννης Λαδόπουλος ,Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου

Μέλος: Ηλίας Μάνδρος, Αντιδήμαρχος Αιγάλεω

Μέλος: Αναστάσιος Καμούτσης, Αντιδήμαρχος Θηβαίων

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε μία καλή και εποικοδομητική νέα θητεία.  

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.                                                                                

Σήμερα αριθμεί 229 Μέλη Ο.Τ.Α από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και διοικείται από 13 μελές Δ.Σ. Αποτελεί τη συνένωση 3 Δικτύων: του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. που ιδρύθηκε το 2005, του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας που ιδρύθηκε το 2007 και του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που ιδρύθηκε το 1994.

Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η κατ’ αρχήν πιστοποίησή του, τον Ιούνιο 2010, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στη συνέχεια η πρόσφατη ανανέωση της πιστοποίησης αυτής ( Οκτώβριο 2014), ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ. Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων είναι το Δίκτυο των Ο.Τ.Α της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει δεσμευθεί ότι θα προωθεί τη φιλοσοφία, τις αξίες και τις αρχές των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στα μέλη του και για τον λόγο αυτό είναι ένα από τα 32 πιστοποιημένα Εθνικά Δίκτυα πόλεων του Π.Ο.Υ. Το Δίκτυο, μεταφέρει την τεχνογνωσία που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις πόλεις μέλη του. Από το 1988 που ο Π.Ο.Υ. ξεκίνησε την συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την προαγωγή της υγείας μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί μια μεθοδολογία και μια τεράστια εμπειρία την οποία αξιοποιούν περισσότερες από 100 πόλεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο.