Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου των Αγ. Αναργύρων – οσίου Ιακώβου εν Ευβοία

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 το απόγευμα έγιναν τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων Κοσμά Και Δαμιανού, το οποίο τιμάται στη μνήμη του οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία, στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής.

Παρά την ξαφνική απογευματινή μπόρα ο Ιερός Ναός γέμισε ασφυκτικά. Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού, όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάνιος, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου πρωτοπρεσβυτέρου Αντωνίου Αλεβιζοπούλου από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειο Ζορμπά. Επίσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής πλάκας με την οδό: «ιερέως Αντωνίου Αλεβιζοπούλου» από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Βασίλειο Γιαννακόπουλο.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού μίλησε ο θεοφιλέστατος κ. Κωνστάνιος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Τρικαλιώτης. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό έλαβαν μέρος 16 ιερείς, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή. Σήμερα 22/11, ημέρα μνήμης του οσίου Ιακώβου έγινε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.  Γιώργος Οικονόμου (επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή) και κ. Κώστας Κρητικίδης (“Αλλάζουμε” ενεργοί πολίτες), ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Κώστας Γουργούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Αγ. Αναργύρων, κ. Γιάννης Αρβανιτάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων, κ. Χρήστος Λαμπρινάκης και οι πρώην πρόεδροι συλλόγων κ.κ. Βασίλης Σαββίδης και Μάκης Κρασανάκης.