Ιδρύθηκε η “Ένωση Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής”

Πηγή φωτογραφίας: fonografos.net

Στην ίδρυση Σωματείου με τίτλο “Ένωση Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής” με στόχο την προώθηση του πολιτισμού, της παράδοσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και της ανταπόκρισης της Στερεάς Ελλάδας στις προκλήσεις της νέας εποχής, προχώρησαν ενεργοί πολίτες από τη Βόρεια και Ανατολική Αττική την Τρίτη 26.11.2019, με έδρα την Αγία Παρασκευή.

Βασικός σκοπός της Ένωσης είναι να αποτελέσει  μια κυψέλη παραγωγής ιδεών, ένα ορμητήριο δράσης για την προώθηση και προβολή του πολιτισμού, των ηθών, εθίμων και της παράδοσης της Στερεάς Ελλάδας από  “Ρουμελιώτες” που ζουν στην Βορειοανατολική Αττική.

Όπως αναφέρουν τα ιδρυτικά του μέλη, “με αφετηρία την αγάπη μας για τη Στερεά Ελλάδα και τους τόπους καταγωγής μας,  θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, την εμπειρία, τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά μας για να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και φιλίας και με άλλους συμπατριώτες της Βορειοανατολικής Αττικής. Πιστεύουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να αναδείξουμε την παράδοση, τον πολιτισμό, την ιστορία μας, τα ήθη και τα έθιμα, την λαογραφία μας, τον  αυθεντικό τρόπο ζωής, αλλά και τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις.”

Η Ένωση διευκρινίζει ότι η πρωτοβουλία αφορά όλους τους Ρουμελιώτες που ζουν στην Βορειανατολική Αθήνα και τους καλεί να συμμετέχουν ενεργά ως μέλη στην κοινή προσπάθεια.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή απαρτίζεται από πρόσωπα γνωστά για την κοινωνική τους δράση και προχωρά άμεσα στη σύνταξη Καταστατικού, που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

1. Ιωάννης Δερματάς: gidermatas@gmail.com       6977956099

2. Αγγελική Σκοτίδα: aggelikiskotida@ gmail.com   6980764652

3. Παναγιώτης Βλάχος:panagiotisvlachos@gmail.com    6972223118

4. Παναγιώτης Τσώνης: panagtsonis@yahoo.gr   6948726502

5. Γεωργία Μυλωνάκη: 6936540068