Για την επόμενη μέρα της ΚΕΔΕ, τις χρηματοδοτήσεις και το ΕΣΠΑ μίλησε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στο myota.gr

Δηλώσεις στο myota.gr και τον δημοσιογράφο Χάρη Κουγιουμτζόπουλο έκανε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ για την εκλογή νέου Δ.Σ..

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποια είναι η επόμενη μέρα της ΚΕΔΕ και ποιους στόχους πρέπει να βάλει,ο κ. Ζορμπάς εστίασε σε τρία μείζονος σημασίας ζητήματα που πρέπει κατά την άποψή του να επιλυθούν με την συνεργασία της ΚΕΔΕ και των δήμων. Αυτά είναι τα οικονομικά, η έλλειψη σε στελεχιακό δυναμικό και τα απορρίμματα με την προώθηση της ανακύκλωσης. Εφόσον αυτά λυθούν θα υπάρξει μία καλή θητεία για την ΚΕΔΕ.

Στο θέμα της απορρόφησης χρηματοδοτήσεων και την δημιουργία μελετών, μίλησε για την ανάγκη στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας με προσωπικό, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Τέλος ο κ. Κουγιουμτζόπουλος έθεσε το θέμα του ΕΣΠΑ και τους τομείς που αυτό θα μπορούσε να αφορά. Επιθυμία του κ. Ζορμπά φαίνεται πως είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ χρηματοδοτήσεων για αναπλάσεις, πλατείες, πράσινο, για αναβάθμιση των πόλεων αρχικά και ακολούθως για απορριμματοφόρα και μηχανολογικό εξοπλισμό. Στην Αγία Παρασκευή ενημέρωσε πως υπάρχουν χρήματα για μηχανολογικό εξοπλισμό, δεν υπάρχουν όμως σε άλλους δήμους.

Να σημειώσουμε πως η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε στις 28/11/2019,  με στόχο να εκλέξει το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο (εκ των οποίων ένα μέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, μετέχει ex oficcio). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκλέχθηκε ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου (με 202 ψήφους), μετά από μεγάλη νίκη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας με 63,6%.