Αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια και νέο Δημαρχείο οι προτεραιότητες του Βασίλη Ζορμπά για το 2020

Βασίλης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Πατούλης, Βασίλης Ζορμπάς, Τίμος Κωστόπουλος

Την έναρξη εντός του 2020, αφενός των διαδικασιών για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στα Πευκάκια και αφετέρου των εργασιών για την ανέγερση νέου Δημαρχείου, εξήγγειλε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς σε συνεστίαση που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα «Ροδιά», το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.

Τη συνεστίαση προσέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων, θέλοντας να ευχαριστήσει όλους εκείνους που τον στήριξαν στη μέχρι τώρα πορεία του για την κατάκτηση της θέσης του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών στην Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, δεσμεύτηκε, εκ μέρους της Περιφέρειας, να ενισχύσει τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στην επίτευξη των έργων που έχουν προγραμματιστεί. Έθεσε ως πρώτη προτεραιότητά της τις εργασίες για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου, ορίζοντάς τες εντός του επόμενου έτους. Τόνισε την εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον νυν Δήμαρχο και όπως υπογράμμισε «η Αγία Παρασκευή έχει πολλά να περιμένει». Στη συνέχεια, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Κώστα Κρητικίδη, ο οποίος τον αντικατέστησε επάξια στη θέση τού επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή», την οποία ίδρυσε ο Αντιπεριφερειάρχης και επικεφαλής της οποίας ήταν επί σειρά ετών. Ακολούθως, ευχαρίστησε τον πεθερό του και ιδιοκτήτη της «Ροδιάς» Νίκο Μουστόγιαννη για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της συνεστίασης και κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τον Δήμαρχο να απευθύνει χαιρετισμό.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αρχικά ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόσκλησή του, αναφέρθηκε στη μεταξύ τους φιλική σχέση και υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες τής Δημοτικής Αρχής για το επόμενο έτος είναι η έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στα Πευκάκια και των εργασιών για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου.

Παρών στη συνεστίαση ήταν και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε αρχικά την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας για την κατασκευή των έργων στην Αγία Παρασκευή και ακολούθως την ιδιαίτερα φιλική σχέση που έχει ο ίδιος τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη, γεγονός που αποτελεί τη βάση μιας αποτελεσματικότερης συνεργασίας.

Τον Δήμο Αγίας Παρασκευής εκπροσώπησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Σάρκουλας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τίμος Κωστόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Γάκη, Δημήτρης Κονταξής και Νίκος Ζόμπολας, αρκετοί πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, κληρικοί και εκπρόσωποι σχεδόν από όλους τους φορείς και συλλόγους της πόλης.

Τον Αντιπεριφερειάρχη, επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Ζωή Ράπτη, ο Δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην Βουλευτής και συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης, οι πρώην Δήμαρχοι Δημήτρης Νικολάου (Χολαργού), Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος (Χαλανδρίου) και Γιώργος Λαζουράς (Καλαβρύτων), καθώς και άλλες προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν τα καλύτερα στον Βασίλη Γιαννακόπουλο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ενώ ήταν αρκετοί εκείνοι που σχολίασαν το εξαιρετικά φιλικό κλίμα που επικράτησε στη συνεστίαση, γεγονός που ήταν αδύνατο να προβλέψει κάποιος πριν μερικά χρόνια…