Γιώργος Οικονόμου: Κατηφόρας συνέχεια

Όπως έχω διατυπώσει πρόσφατα βιώνουμε μία παρωδία  και έναν ευτελισμό τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και  στον  Δήμο  μας  γενικότερα. Η ανεπάρκεια της Διοίκησης του Δήμου έχει σοβαρό αντίκτυπο στην εικόνα της πόλης μας. Η κατάσταση  παρακμής είναι διάχυτη, οι αντιδράσεις πολλές και ηχηρές.

Μέσα Δεκεμβρίου  και   το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι χωρίς   στολισμό, ενώ όπου τοποθετήθηκε κυριαρχεί η κακογουστιά. Αφού  άλλαξαν σχεδιασμό  στο  παρά  πέντε και  μετά  τον  άγονο διαγωνισμό  (όπου  τους  είχα  προειδοποιήσει για  τους  καταχρηστικούς όρους)  επέστρεψαν με νέα απόφαση  ανάθεσης στον  περσινό  προμηθευτή (της  Διοίκησης Σταθόπουλου) για να αστοχήσουν και πάλι λέγοντας τελικά   ότι ο αποθηκευμένος στολισμός δεν υπάρχει… Προφασίσθηκαν ότι αγορές  ετών σε στολίδια  που αποτελούν περιουσία του Δήμου καταστράφηκαν ολοσχερώς!!!  Τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει και σπεύδουν να τον ζητήσουν από τον προμηθευτή για να συμπληρώσουν το στολισμό. Πράξεις πανικού κάτω από την πίεση της γενικευμένης κατακραυγής. Αλήθεια το περσινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν μπορεί να τοποθετηθεί κάπου, σε μια γειτονιά, σε μια πλατεία της πόλης; Προτιμούν να σαπίζει στις αποθήκες; Ή φοβούνται την σύγκριση με το εφετινό; Τέτοια μιζέρια δεν μας αξίζει.

Προχώρησαν άρον άρον και εν κρυπτώ  σε απευθείας ανάθεση  περίπου 25000 ευρώ σε άλλη εταιρεία, που όπως αποκαλύφθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ερώτηση, είναι παλιά γνώριμη, διεκδικεί από τον Δήμο ένα μεγάλο ποσό από παλαιότερη υπόθεση και επιδιώκει εξωδικαστικό συμβιβασμό. Οι δημότες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους!!! Επιμένουμε ότι είναι  ένα θέμα για  το  οποίο  πρέπει να  παρέμβουν τα  ελεγκτικά όργανα και πιθανότατα η δικαιοσύνη.

 Όλοι  οι όμοροι Δήμοι  έχουν προ πολλού τακτοποιήσει τα θέματα του στολισμού και των εκδηλώσεων με καλαίσθητο και νοικοκυρεμένο τρόπο. Εδώ όμως όπως έχουμε επισημάνει, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, οι εκδηλώσεις αυτοπροβολής, οι κούφιες υποσχέσεις-εξαγγελίες, οι συνεχείς αναμορφώσεις προϋπολογισμών με εξοργιστικές εγγραφές νέων κωδικών εξόδων και η τακτοποίηση των ημετέρων.  Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης παρά τις επιφυλάξεις μας ψηφίσαμε στην Οικονομική  επιτροπή τις δαπάνες για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και κάναμε προτάσεις αλλά μας αγνόησαν επιδεικτικά.

Για την  εκμίσθωση των  χώρων της  κεντρικής πλατείας για  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αλλάζουν για άλλη μια φορά  τους  όρους της σύμβασης πλέον, για  να  μην κηρυχθεί έκπτωτος  ο  ένας  και  μοναδικός  ενδιαφερόμενος που μισθώνει την  πλατεία  με το ευτελές τίμημα  των   90 ευρώ την  ημέρα ενώ  του  δίνουμε καταχρηστικά δωρεάν ρεύμα μεγαλύτερης αξίας παραβιάζοντας  την σχετική  νομοθεσία. Η  διαδικασία είναι εντελώς παράτυπη και παράνομη. Δίνουμε άμεσα στην δημοσιότητα το σκεπτικό.

Ακόμη, μόλις προχθές μας κοινοποίησαν τα σχέδια προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος για να μην προλάβουμε να ασκήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο με δικές μας εναλλακτικές προτάσεις  που πρέπει μετά από συνεργασία με την οικονομική υπηρεσία να τεθούν και αυτές σε ψηφοφορία στις 18 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα άρθρα 77 και 78 του Ν.4172/2013 όπως τροποποιήθηκαν πρόσφατα. Μεθοδεύουν απροκάλυπτα ψήφιση προϋπολογισμού από το παράθυρο επειδή δεν διαθέτουν πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ήδη έχουν παραβιάσει τις προθεσμίες του ν.4111/2013 . Ο Δήμος αντί  να  περάσει  στην   εποχή της συναίνεσης οπισθοδρομεί  στην εποχή της αυθαιρεσίας, της παραταξιακής λογικής και της νοοτροπίας του χθες.

Όπως έχουμε δεσμευθεί στους δημότες θα παρακολουθούμε τα πάντα και θα τους ενημερώνουμε, διασφαλίζοντας και απαιτώντας με την παρουσία μας, τις προτάσεις μας και τον θεσμικό μας ρόλο, την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.  Με την προχειρότητα, την κατασπατάληση, την παραβίαση της νομιμότητας και την  διαφθορά, μας χωρίζει άβυσσος.

Γιώργος  Οικονόμου

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή