Ενημερωτικό Σημείωμα για την Υπόθεση του ΟΤ 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή)

Μετά από τις συνεχείς και ουσιαστικές παρεμβάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων ελήφθη επιτέλους  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη στις 8/1/2020 αναφορικά με τη λήψη δανείου για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) ενώ τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου εστάλη η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου προς τις Τράπεζες για το δάνειο αυτό.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 08.01.2020, τόσο ο Δήμαρχος,  όσο και οι επικεφαλής  των παρατάξεων αλλά και όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πήραν τον λόγο, μίλησαν σε κλίμα συνεργασίας και πραγματικής ομοψυχίας υπέρ της αδιαμφισβήτητης αναγκαιότητας  απόκτησης του Ο.Τ. 119.

Δυστυχώς, δεν βρήκε ανταπόκριση η πρόταση του Δημάρχου προς την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου, η οποία παρίστατο στη συνεδρίαση μετά του δικηγόρου της,να προσέλθει σε συζήτηση με το Δήμο, προκειμένου να συζητηθεί η απευθείας αγορά του οικοπέδου και να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων τόσο στο αναλυτικό υπόμνημα που κατέθεσε όσο και στην τοποθέτησή της ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα  της απόκτησης του οικοπέδου για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών σχολικής στέγης, ζήτημα το οποίο είναι μείζων για την πόλη μας, ενώ  έγινε και  εκτενής αναφορά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής.

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χειροκροτήθηκε θερμά από όλο το ακροατήριο που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση και έγινε δεκτή με συγκίνηση και ανακούφιση από την σχολική κοινότητα.

Στις 10 Απριλίου 2020 θα συζητηθεί η δικαστική προσφυγή της ιδιοκτήτριας για την άρση του ρυμοτομικού βάρους στο ΟΤ 119 που έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος σχολείου με το ΦΕΚ 79/05.05.2011.

Είναι σημαντικό και ενόψει της δίκης να υπάρχει σωστή ενημέρωση και καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων  φορέων και υπηρεσιών σε αυτό το τόσο κρίσιμο για την πόλη μας ζήτημα .  Εμείς από την πλευρά μας, ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής είναι αυτονόητο ότι θα συνδράμουμε προς την κατεύθυνση επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την απόκτηση του Ο.Τ. 119.

Αγ. Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2020

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής