Οι Μαίες Αγίας Παρασκευής προετοιμάζουν τις εγκύους για το μεγάλο γεγονός της ζωής τους

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στο ζευγάρι γεμίζει χαρά, ευτυχία αλλά και φόβους τους νέους γονείς. Οι Μαίες του Κέντρου Υγείας Αγίας Παρασκευής οργανώνουν ενημερωτικές συναντήσεις με μέλλουσες μητέρες, προκειμένου να τις ενημερώσουν για όλη τη διαδικασία της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της λοχείας, του θηλασμού, της περιποίησης του νεογέννητου κ.ά.

Τα προγεννητικά αυτά μαθήματα γίνονται ΔΩΡΕΑΝ σε μικρές ομάδες, μπορούν μάλιστα να συμμετέχουν και οι σύζυγοι.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Μαίες Κέντρου Υγείας Αγίας Παρασκευής, τηλ.210 6016911 (καθημερινές 8.00-18.00, ζητάτε μια μαία) ή με inbox στη σελίδα του fb: Μαίες Κ.Υ. Αγίας Παρασκευής.

ΜΙΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Από τον Σεπτέμβρη του 2015 στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής (πρώην ιατρεία ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) διεξάγεται με επιτυχία, η Δράση των μαιών της Μονάδας «Προετοιμασία εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό και τη γονεϊκότητα», γνωστά και ως μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού/Ψυχοπροφυλακτικής, με σκοπό την παροχή μιας πραγματικής δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τις έγκυες.

Ο κύκλος προετοιμασίας αποτελείται από πέντε τρίωρα, πρωινά μαθήματα τα οποία είναι δωρεάν και απευθύνονται σε έγκυες όλων των περιοχών, ασφαλισμένες όλων των ταμείων αλλά και ανασφάλιστες. Τα γκρουπ είναι ολιγομελή και αποτελούνται συνήθως από έγκυες που βρίσκονται γύρω στις 32 εβδομάδες.

Κάθε μάθημα αποτελείται από το θεωρητικό μέρος και το βιωματικό. Στο θεωρητικό μέρος παρέχονται όλες οι γνώσεις όσον αφορά την περιγεννητική περίοδο (τέλος εγκυμοσύνης, τοκετός, λοχεία, θηλασμός, φροντίδα νεογνού κ.α.), ενώ το βιωματικό μέρος αποτελείται από απλές ασκήσεις εγκυμοσύνης, αναπνοές κατά την διάρκεια του τοκετού, χαλάρωση, επίδειξη με κούκλες θέσεων θηλασμού, μπάνιο/περιποίηση νεογνού κ.ά.

 Όλα τα μαθήματα φυσικά απευθύνονται και στους συντρόφους ή το υποστηρικτικό πρόσωπο της γυναίκας, όπου και τους παρέχονται οι κατάλληλες γνώσεις για να την υποστηρίξουν ουσιαστικά ως έγκυο, επίτοκο, λεχώνα.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τις μαίες της Μονάδος για έγκαιρη κράτηση θέσης στο πρόγραμμα ή για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία στο τηλέφωνο 210-6016911 (καθημερινές, 8.00-18.00, ζητάτε μια μαία) ή με inbox στη σελίδα τους στο Fb: Μαίες Κ.Υ. Αγίας Παρασκευής.