Ο.Τ.118: Μια διαχρονική διεκδίκηση του Συλλόγου Τσακού στη συνάντηση με το Δήμαρχο

Το Δ.Σ., του Συλλόγου κατοίκων Τσακού, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο την Παρασκευή 6-3-2020.

Αυτή η συνάντηση αποτελούσε την συνέχεια της συνάντησης για την διεκδίκηση του Ο.Τ.118, την Παρασκευή 24/1/2020, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με ευρεία συμμετοχή όλων των παρατάξεων και φορέων.

 Στην συγκεκριμένη συνάντηση η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί να προτείνει στους οικοπεδούχους την απευθείας αγορά του οικοπέδου.

Στο ραντεβού της Παρασκευής στις 6 Φεβρουαρίου, στο γραφείο Δημάρχου παραβρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο, κ. Β. Ζορμπά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Β. Σάρκουλας και η κ. Αλέκα Παλαμάρη, ως καθ’ ύλη αρμόδια υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Από την τοποθέτηση του Δημάρχου, βγήκε ότι συνεχίζει να δεσμεύεται, για  την πολιτική του βούληση για την απόκτηση του οικοπέδου. Αλλά ανέφερε ότι χρειάζονται πολλές νομικές, τεχνικές διαδικασίες και περισσότερο από όλα η εύρεση του ποσού για την αγορά του οικοπέδου. Επίσης πρόσθεσε, ότι κάλεσε τους εκπροσώπους των οικοπεδούχων για να προσέλθουν στον Δήμο αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Η κ. Παλαμάρη διευκρίνισε τα προβλήματα που υπάρχουν για την άρση και την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης και την εγγραφή του ποσού αγοράς στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Από την μεριά του Συλλόγου, τέθηκαν σε τεχνικά και νομικά θέματα ερωτήματα και έγιναν προτάσεις από τον Πρόεδρο, Π. Πανουτσακόπουλο, την γεν. γραμματέα Ι. Κουτσουρά και τον Δ. Αυγερόπουλο που εκπροσώπησαν τον σύλλογο σε αυτή την συνάντηση.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΌ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ της πρόσφατης  συνάντησης, με τον Δήμαρχο για την  απόκτηση του Ο.Τ.118, ήταν η ανανέωση του ραντεβού , με την παρουσία του Δήμαρχου, όλων των παρατάξεων και του συλλόγου βεβαίως, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, ώρα 2 το μεσημέρι, στο γραφείο Δημάρχου.

Θα είμαστε συνεπείς με την παρουσία μας και την βούληση μας για την εύρεση οριστικής λύσης για το Ο.Τ.118, που θέλουμε να μείνει χώρος πρασίνου και όχι τσιμέντου στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας.

                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                                                           Η   Γραμματέας

Π.Πανουτσακόπουλος                                      Ιωάννα   Κουτσουρά