Αγωνιστική δραστηριότητα του Γ.Σ.Α.Π. στις 7&8/3

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ : ΓΣΑΠ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 68-54
Δεκάλεπτα: 21-9, 13-13, 21-10, 13-22

Άλλο ένα βήμα προς την σταθεροποίηση στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα έκανε η ομάδα μας με την χθεσινή της  νίκη επί του Φοίνικα Πειραιά, μιας μαχητικής ομάδας που αγωνίζεται για την παραμονή της στην Α2. Κάτι που θα «κλείσει» και μαθηματικά , αν την επόμενη Κυριακή επιβληθούμε εκτός έδρας επί του Εύνικου. Ένα αποτέλεσμα που είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας μας, για να φτάσουμε ικανοποιημένοι από την εφετινή μας πορεία στο τελευταίο, για εμάς,  παιχνίδι στις 29/03 με το Άργος. Όσον αφορά τον χθεσινό αγώνα, η ομάδα μας πιστοποίησε την καλή κατάσταση που βρίσκεται, ενώ ο κόουτς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά σχήματα και όλες τις αθλήτριες, η δε κορασίδα Θεοδώρα Αρβανίτη είχε χθες το «βάπτισμα του πυρός».

Διαιτητές: Βελέντζας-Αντωνέλλου
ΓΣΑΠ(Τασιόπουλος): Κάσδαγλη, Στούπα 18 (4), Σιγιώργη , Κοντογιάννη 2, Γρίσπου 21(4), Ευαγγελάτου 7 (1), Παπαντώνη 2, Αρβανίτη, Πετυχάκη 14, Κριμιτζά , Κόρμπου 4, Μπεζαϊτη
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Αράπης, Καραγάνης): Γιγουρτάκη , Μαγγίνα 10, Ξεπαπαδέα, Δανδουλάκη Α. 9, Βρακά 9(1), Καψοκόλη 7, Παπαποστόλου,  Καρελά 2, Οικονομοπούλου 1, Ξανθοπούλου , Δανδουλάκη Μ 14, Δράκου 2.

 Β. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : ΓΣΑΠ – ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ : 51 – 42

Δεκάλεπτα: 19-06,12-14,10-14,10-08

Μια εξαιρετική μπασκετική παράσταση μας χάρισαν το Σάββατο οι κορασίδες του ΓΣΑΠ και των Μελισσίων. Οι δύο ομάδες απαλλαγμένες από το βαθμολογικό άγχος, καθώς και οι δύο έχουν εξασφαλίσει την άνοδό τους στην μεγάλη κατηγορία, είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ντέρμπυ της κατηγορίας και να χαρίσουν στο πολυάριθμο κοινό, πολύ όμορφες μπασκετικές στιγμές.

Στον αγώνα η ομάδα μας έκανε πολύ δυναμικό ξεκίνημα επικρατώντας πλήρως επί του αντιπάλου σε άμυνα και επίθεση, δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε το ροζ φύλλο. Από το πρώτο δεκάλεπτο πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα το οποίο δεν απώλεσε ξανά, πάρα την πολύ μεγάλη προσπάθεια της αντίπαλης ομάδας, η οποία πλησίασε στην αρχή του δ’ δεκαλέπτου στους τρεις πόντους. Στο σημείο αυτό η αντίδραση των κοριτσιών μας ήταν άμεση και με σπουδαία καλάθια έφτασε στην τελική επικράτηση, υποχρεώνοντας την ομάδα των Μελισσίων στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για τον εξαιρετικό αγώνα που μας πρόσφεραν. Ιδιαίτερα όμως στα κορίτσια μας για την μεγάλη πρόοδο που έχουν κάνει και στον προπονητή μας που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη τους. Επόμενος και τελευταίος αγώνας της φετινής αγωνιστικής περιόδου το Σάββατο 14/3/20 στις 17:00 εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΑΓ. Νικόλαο Παλλήνης.

ΓΣΑΠ (Χατήρας):Γιαννακού,Χατήρα,Φυρίγου,Κυρκοπούλου,Λυραντζάκη,Αρβανίτη,

Χριστοπούλου, Μήτση, Στρατηγού, Κακοσούρη, Γεραντώνη, Τριανταφύλλη.

Γ. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Ξεκίνησε το τουρνουά παγκορασίδων της ΕΣΚΑ, στο οποίο ο Σύλλογός μας συμμετέχει, μόνος εξ όλων των σωματείων με δύο ομάδες, την ΟΜΑΔΑ 2005, η οποία αποτελείται κυρίως από αθλήτριες γεννημένες το 2005 και μερικές το 2006 και  την ΟΜΑΔΑ 2006 την οποία αποτελούν αθλήτριες γεννημένες το 2006 και συμπληρώνεται από αθλήτριες γεννημένες το 2007. Ο στόχος της ΟΜΑΔΑΣ 2005 είναι να περάσει στην Β φάση του τουρνουά και να προετοιμαστεί η ομάδα των κορασίδων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο στόχος της ΟΜΑΔΑΣ 2006 είναι μια όσο το δυνατόν καλή πορεία , αλλά κυρίως η βελτίωση των αθλητριών και η απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΟΜΑΔΑ 2005: ΓΣΑΠ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Γ.Σ.:  43-41

Δεκάλεπτα (10-13, 15-6, 9-15, 9-7)

Παρά λίγο να σκοντάψουμε στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά, από έναν ιδιαίτερα μαχητικό Προμηθέα. Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά, με -3 στο πρώτο δεκάλεπτο, και στράβωσε ακόμα περισσότερο όταν η Μαριλένα μετά από μια απότομη .. προσγείωση, παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο παρέα με την παγοκύστη. Τις ευχόμαστε περαστικά και σύντομα μαζί μαςΙ Στην συνέχεια εξελίχθηκε σε ντέρμπι με κύριο χαρακτηριστικό την αστοχία μας, αφού χάσαμε τουλάχιστον 5 λέι άπ, αποτέλεσμα του άγχους και της έλλειψης συγκέντρωσης των κοριτσιών μας. Από την άλλη οι αντίπαλες έδειξαν ότι είχαν το μακρινό σουτ, με αποκορύφωμα το 3 ποντο buzzer beater της παίχτριας του Προμηθέα, με το οποίο έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Με -4 στο τελευταίο 5λεπτο το κίτρινο φύλλο  μας χαμογέλασε προκλητικά, εκεί όμως μίλησε η εμπειρία των παλαιότερων αθλητριών οι οποίες καθάρισαν την μπουγάδα με συνοπτικές διαδικασίες και γλυτώσαμε την γκέλα. Ελπίζουμε στο επόμενο παιχνίδι με τον Μωραϊτη(Κυριακή , 14.45 στο Κοντόπευκο) να δείξουμε ότι μάθαμε το μάθημά μας.

ΓΣΑΠ (Χατήρας) : Χατήρα, Χριστοπούλου, Μήτση, Τριανταφύλλη, Λυραντζάκη, Κέντρου, Δασκαλάκη, Λιάρου, Κανιστρά , Αλεξάνδρου,  Τοτόση, Αλεξανδράτου.

ΟΜΑΔΑ 2006: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ  –  ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Β   55-20

Δεκάλεπτα: (26-3,9-7,16-2,4-8)

Σε ένα ιστορικό γήπεδο, με μια εξίσου ιστορική ομάδα, μας έτυχε το βάπτισμα του πυρός αυτού του τουρνουά. Ένα τουρνουά που ο Σύλλογος μας, έχοντας μεγάλο δυναμικό αθλητριών, συμμετέχει με 2 ομάδες. Και ενώ εμείς είμαστε   ομάδα  με νέα σύνθεση αθλητριών και κάνουμε προπονήσεις μόλις 3 βδομάδες, αντιμετωπίσαμε και θα αντιμετωπίσουμε τις βασικές ομάδες των Συλλόγων που θα αγωνιστούμε. Και μόνο για αυτό αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και στην προπονήτριά τους ! Οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού ήταν περισσότερες, ήταν μεγαλύτερες σε ηλικία, ήταν και ψηλότερες. Τα κορίτσια μας ήταν πολύ αγχωμένα στην αρχή του παιχνιδιού και αυτό φάνηκε από τη μεγάλη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια και για όλη τη διάρκεια του αγώνα προσπάθησαν να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις. Πίεσαν στην άμυνα, τρέξανε στους αιφνιδιασμούς του Παναθηναϊκού και πάλεψαν για τα ριμπάουντ απέναντι σε κορίτσια που τις πέρναγαν αρκετά εκατοστά. Το επόμενό μας παιχνίδι, το Σάββατο 14/3/2020 στις 19:45 με τον Χαραυγιακό ΑΣΚΗ στο γήπεδο Ηλιούπολης Β.

ΓΣΑΠ  (Γκόγκου): Κατακουζηνού Σ., Σινάνογλου Κ., Σινάνογλου Α., Πουλημένου Α., Καλαμβόκη Κ., Κεχρή Δ., Μαντζαφίνη Ε., Σακκά Ε., Τοτού Ε., Κοντογιωργάκη Ι., Κεϊσογλου Μ.

Δ. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

Όπως όρισε η διοργανώτρια αρχή, ο χαρακτήρας του τουρνουά είναι αναπτυξιακός, διεξάγεται κυρίως για τη χαρά της συμμετοχής των μικρών αθλητριών για να έρθουν πιο κοντά στο άθλημα, απαγορεύεται η αναγραφή του σκορ στον πίνακα του γηπέδου και δεν θα υπάρξει πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Σύλλογός μας, συμφωνώντας με αυτήν την φιλοσοφία, συμμετέχει με δύο ομάδες όπως και στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΟΜΑΔΑ Α: ΓΣΑΠ- ΚΑΕ ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Tην Κυριακή  8/3 (ημέρα της γυναίκας) διεξήχθη ο πρώτος αγώνας της ομάδας μας με αντίπαλο τον ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ για το Τουρνουά της ΕΣΚΑ στο γήπεδο μας. Έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και από τους δύο αντιπάλους. Η ομάδα πέρα από το μουδιασμένο ξεκίνημα (πρώτος επίσημος αγώνας ) ήταν μπροστά στο σκορ και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα. Οι γονείς που παρακολουθήσαν από την κερκίδα το παιχνίδι και είχαν σημαντική παρουσία ευχαριστήθηκαν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο 14/03 στην Νέα Μάκρη.

 ΓΣΑΠ(Λάουρα Νιτουλέσκου, Σταμάτης Γιακουμής): Συρίγου, Τούτση, Νίκου, Αθανασοπούλου,  Βερτοπούλου, Παραπαγκίδου, Καραπατή, Λυμπεροπούλου, Μπουρμά, Αγριογιάννη, Καραθανάση, Σεφερλή, Δρανίδου.

ΟΜΑΔΑ Β: ΑΧΑΡΝΗΣ ΛΦΜ – ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο πρώτος τους αγώνας στο Τουρνουά(Σάββατο 07/03) και τα κορίτσια μας τον περίμεναν με ανυπομονησία και αγωνία μαζί. Γρήγορα όμως ξεπέρασαν το άγχος και εφάρμοσαν στο έπακρο τις οδηγίες της προπονήτριας. Όλα έπαιξαν και όλα ένιωσαν μέλος της ομάδας. Εντυπωσιακή η συνεργασία τους, οι πάσες, τα καλάθια που έβαλαν και η ενθάρρυνση που  έδιναν η μία στην άλλη.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 15/03 στις 13:15 στην έδρα μας με αντίπαλο την ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΓΣΑΠ (Νιτουλέσκου): Γρηγοριάδου, Τσελεμέγκου, Σάντα, Μορτάκη-Μαρτάκη, Κασκαβέλη, Ανδρεδάκη, Τελάκη, Πολυχρονοπούλου, Χρήστου, Πολυμένου, Κορμέντζα, Λιάρου, Χουρδάκη