Ο εργασιακός αναβρασμός ως χαρακτηριστικό της Τεχνικής Υπηρεσίας επί διοικήσεων Βασίλη Ζορμπά

Γράφει η Λένα Μαρκή

Επτά μήνες έχουν συμπληρωθεί από την αλλαγή της δημοτικής Αρχής και στην πόλη επικρατεί ένας εργασιακός-κατασκευαστικός οργασμός. Κάποτε, από κάποιους άλλους λαμβάναμε τρίμηνες επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις για υλοποίηση έργων, τώρα υποσχέσεις δεν έχουμε, βλέπουμε όμως τα ίδια τα έργα.

Αντιπλημμυρικά έργα οδού Καλαβρύτων
  • Στο αντιπλημμυρικό έργο της οδού Καλαβρύτων στον Τσακό (από την οδό Νεαπόλεως έως την οδό Πελοποννήσου) αναφερθήκαμε και σε πρόσφατο άρθρο. Σήμερα έχουμε νεότερη φωτογραφία με την παρουσία του Πολιτικού Μηχανικού κ. Γεώργιου Παπαγεωργίου, υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο οποίος επιβλέπει το έργο. Εξάλλου η Τεχνική Υπηρεσία ήταν εκείνη που εκπόνησε τη μελέτη.
  • Νεότερη φωτογραφία έχουμε και από την Αιγαίου Πελάγους όπου τοποθετείται κυβόλιθος στα πεζοδρόμια και τα κάνει ανθρώπινα και ευκολοβάδιστα. Οι εργασίες της ανάπλασης συνεχίζονται κανονικά. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε μετά την υπογραφή της σύμβασης στις 25 Νοεμβρίου 2019 και είναι ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο.
  • Περνώντας στην περιοχή των Πευκακίων, σε εξέλιξη και μάλιστα γοργή βρίσκεται η ανέγερση του 14ου νηπιαγωγείου. Έχουν γίνει σημαντικές εργασίες σε έναν χώρο που παραχωρήθηκε το 2013 στις Κτιριακές Υποδομές και κατέληξε να υλοποιείται το 2020, με προοπτική να παραδοθεί προς χρήση το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Το υπό κατασκευή 14ο νηπιαγωγείο Πευκακίων

Επτά μήνες αδιάκοπης εργασίας με τη συμβολή του Γενικού Γραμματέα κ. Μιλτιάδη Κύρκου και με τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Σάρκουλα στην πρώτη γραμμή. Αθόρυβα και μεθοδικά «τρέχουν» τα προγράμματα και φέρνουν αποτελέσματα. Ρυθμοί σαν αυτούς που μας είχαν συνηθίσει στην προηγούμενη θητεία της “Αγίας Παρασκευής η πόλη μας” στο δημαρχιακό θώκο.

Ανάπλαση οδού Αιγαίου Πελάγους

Η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία έχουν βρει το ρυθμό τους, συνεργάζονται με ομαδικό πνεύμα και παράγουν έργο. Καμιά άποψη δεν πάει χαμένη, όλες υπολογίζονται και ζυγίζονται τα θετικά και τα αρνητικά τους. Οι επισκέψεις στα υπό εξέλιξη έργα με στόχο την επίβλεψή τους είναι τακτικές τόσο από τους αρμόδιους υπαλλήλους, όσο και από τον κ. Σάρκουλα. Σε μία από αυτές τον συναντήσαμε στο υπό κατασκευή 14ο νηπιαγωγείο μαζί με τον κ. Κύρκο. Στα μελλοντικά πλάνα είναι γνωστό ότι περιλαμβάνονται και άλλα έργα. Η μέχρι τώρα πραγματικότητα αποδίδει αξιοπιστία στην Αντιδημαρχία και ευελπιστούμε ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες, όλα θα εξελιχθούν ομαλά σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Μιλτιάδης Κύρκος, Βασίλης Σάρκουλας στο 14ο νηπιαγωγείο

Εν κατακλείδι, ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς με την ανάληψη της Δημαρχίας έδωσε τις κατευθύνσεις και όπως γίνεται αντιληπτό, η δυναμική των στελεχών του είναι τέτοια, που συνεχώς αποδεικνύεται ότι, η ουσία δεν είναι στις υποσχέσεις, αλλά στην αθόρυβη και χωρίς αλαζονεία ανάληψη δράσης.