Διαφάνεια στην επιλογή των εταιρειών που θα αναλάβουν τα γεύματα για τις ευπαθείς ομάδες στην Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών που μας διέθεσε χρηματοδότηση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και τους 66 Δήμους του Λεκανοπεδίου, θα υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα παροχής γευμάτων σε 25.000 συνανθρώπους μας, που ζουν στην Αττική και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόγραμμα αυτό είναι αναγκαίο, αφού η Εκκλησία και οι πιο πολλές δομές που μέχρι σήμερα παρείχαν δωρεάν γεύματα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, πλέον δεν μπορούν να λειτουργήσουν, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Το έργο αυτό και για όσο διάστημα κρατήσει η υγειονομική κρίση,  θα το αναλάβει πλέον η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι, μέσω των κοινωνικών τους δομών.

 Η παροχή σε καθημερινή βάση ενός τόσο μεγάλου αριθμού γευμάτων απαιτεί τη συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες παρασκευής και διάθεσης γευμάτων, που διαθέτουν την παραγωγική ικανότητα και τις ποιοτικές προδιαγραφές για να ανταποκριθούν στην ανάγκη αυτή.

Η Περιφέρεια Αττικής :

  • Aποφάσισε κατά αυξημένη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την έγκριση σκοπιμότητας της συγκεκριμένης παρέμβασης.
  • Στη συνέχεια απευθύνθηκε με δημόσια προκήρυξη, βάση των όσων προβλέπει το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, που είναι αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σε όλες τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τις κατάλληλες προδιαγραφές για να εκτελέσουν το έργο κι εφόσον χρειαστεί, θα είναι περισσότερες από μια, προκειμένου το πρόγραμμα να υλοποιηθεί με άμεσο, οικονομικό, ποιοτικά ελεγμένο κι ασφαλή τρόπο.
  • Οι υπηρεσίες όταν λήξει ο χρόνος που προβλέπει η προκήρυξη, θα εισηγηθούν στην αρμόδια οικονομική επιτροπή και εκείνη θα επιλέξει τον ή τους αναδόχους.
  • Τέλος, η απόφαση που θα ληφθεί,  θα περάσει κι από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Βήμα – βήμα ακολουθούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Η επιλογή θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και διασφάλιση όλων των απαιτούμενων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που έχουμε ήδη  θέσει μέσω της προκήρυξης. Χωρίς «παράθυρα» για να ευνοηθεί οποιοσδήποτε.

Για τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η ικανοποίηση των αναγκών των συμπολιτών μας είναι πολιτική προτεραιότητα. Απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Παραπολιτικά παιχνίδια με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό, εμείς δεν παίζουμε. Ούτε πρόκειται να ικανοποιήσουμε στην «πλάτη» τους επιχειρηματικά συμφέροντα. Η ανθρώπινη ανάγκη δεν είναι «μπίζνες». 

Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι και κυρίως εκείνοι, που επιχειρούν με κακόβουλα κι αστήρικτα δημοσιεύματα, να ρίξουν λάσπη σε μια καθημερινή μάχη που δίνουμε, για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία της Αττικής.