Γιάννης Σερκεδάκης: Αλλαγή Νοοτροπίας τώρα

Το πάθημα θα μας γίνει μάθημα;
Το ότι ο κορονοϊός χτυπάει τα άτομα μεγάλης ηλικίας είναι εξακριβωμένο αλλά δεν είναι μόνο θέμα ηλικιακό …και ούτε  μόνο Άτομα μεγάλης ηλικίας…
Είναι θέμα χαμηλού ανοσοποιητικού που έχουν πολλοι στις μεγάλες ηλικίες και τα υποκειμένα νοσήματα που διαθέτουν …αλλά και στις μικρότερες ηλικίες όταν είναι χαμηλό το ανοσοποιητικό και υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα η πανδημία δεν κάνει εξαιρέσεις!
Άρα είναι επιτακτική ανάγκη να ενθαρρύνουμε τον κόσμο και να  αυξήσουμε δραστηριότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε όλες τις ηλικίες!  
Η πιο πρόσφορη μέθοδος είναι αυτή της άθλησης και της κίνησης έστω και αν γίνεται μέσα στο σπίτι !
Το ένα σκέλος είναι αυτό της πρόληψης και της καταστολής και το άλλο είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού που εκτός την σωματική ενισχύει και την ψυχική υγεία!
Σε κάθε περίπτωση το να κλειστούν όλοι μέσα στα σπίτια τους και να μείνουν ακίνητοι είναι πιο θανατηφόρ και από τον ίδιο τον ιό!
Βέβαια αυτό απαιτεί να αλλάξουμε νοοτροπία γρήγορα για τις επόμενες ημέρες που έρχονται και που   θα έρθουν…
Πρέπει να μπουν νέες προτεραιότητες έτσι ώστε να αλλάξεις το καθημερινό πρόγραμμα παραδείγματος χάρη των μαθητών οι οποίοι κάθονται κάθε μέρα 8 h σε ενα θρανίο στο σχολείο 4 h μετά στο φροντιστήριο με τα διάφορα κι άλλες 2 h για μελέτη! Σύνολο 14 h! Οποιοσδήποτε υγιής οργανισμός το κάνει αυτό επί μακρόν είναι δύσκολο να ανταποκριθεί με επάρκεια σε αυτό το πρόγραμμα.

 Η πρόταση μας είναι minimum δίωρη άσκηση καθημερινά στο σχολείο και σε όποιους άλλους αθλητικούς φορείς επιλέξει ο καθένας.

 Η Ελλάδα έχει τα σκήπτρα στην κατανάλωση θερμίδων και τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε όλη την Ευρώπη. Κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της παχυσαρκίας μετά από τη Νότια Αφρική και το Κουβέιτ.

Σε 20 χρόνια θα χαθούν περισσότερα παιδιά από την έλλειψη κινητικών δεξιοτήτων και την κακή διατροφή παρά από τα ναρκωτικά ή το AIDS , σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μια εκστρατεία ενημέρωσης για να επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους που ελλοχεύει η αισθητή αύξηση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας στη χώρα μας.

Είναι πράγματι θλιβερό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, να έχει εκλείψει ο αθλητισμος και η φυσική δραστηριότητα στα νεαρά άτομα, η οποία μάλιστα έχει αντικατασταθεί από τη μανιώδη τηλεθέαση, που συνοδεύεται από μηχανιστική κατανάλωση περιττών , ποσοτικά αλλά και ποιοτικά τροφίμων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την παιδική παχυσαρκία ως νόσο. Σήμερα όλα τα δεδομένα βεβαιώνουν ότι η παιδική παχυσαρκία θα είναι η πιο διαδεδομένη μη μεταδοτική νόσος του 21ου αιώνα που λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας και που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Εξετάζεται μάλιστα από τους ειδικούς ως ένα νόσημα που οφείλεται στις συνήθειες διατροφής και στην έλλειψη κινητικης δραστηριοτητας! .

Και αν δεν μπορούμε να καθορίσουμε την κληρονομικότητά μας, μπορούμε σίγουρα να ελέγξουμε το τι μπορούμε να τρώμε και να Αθλουμαστε για να μη γνωρίσουμε ποτέ την παχυσαρκία αλλά και για να λάμπουμε από υγεία…

Ας το καταλάβουμε πλέον είναι θέμα ζωής ή θανάτου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΚΕΔΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ