Επί τόπου έλεγχος σε εν εξελίξει έργα από το Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά

Την πρόοδο των εργασιών σε τρία κατασκευαστικά μέτωπα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, παρακολούθησαν από κοντά  ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο Γενικός Γραμματέας Δρ. Μιλτιάδης Κύρκος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Σάρκουλας.

ΠΕΥΚΑΚΙΑ

Η τριανδρία επισκέφτηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου αρχικά το υπό κατασκευή 14ο νηπιαγωγείο στην περιοχή των Πευκακίων (Ο.Τ. 328), όπου και έμεινε ικανοποιημένη από την πρόοδο των εργασιών. Η υλοποίηση ξεκίνησε από τις ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ το Σεπτέμβριο του 2019 και ο σχεδιασμός είναι να δοθεί προς χρήση το Σεπτέμβριο του 2020,  καλύπτοντας ένα μέρος των αναγκών σε σχολικές αίθουσες.

 Αναμένεται:    Επί τη ευκαιρία να αναφερθεί ότι στο ίδιο οικόπεδο στην οδό Αγ. Βασιλείου (Ο.Τ. 328) η μελέτη περιλαμβάνει και την κατασκευή ενός διώροφου παιδικού σταθμού. Ως γνωστόν η μελέτη, που είχε συνταχθεί με μέριμνα της Τεχνικής Υπηρεσίας, ήταν έτοιμη από το 2014 και για μία 5ετία βρισκόταν στην Περιφέρεια αναζητώντας χρηματοδότηση! Όπως φαίνεται, μετά από κινητοποίηση των κ.κ. Κύρκου και Σάρκουλα και τις κατευθύνσεις από την Τ.Υ., τα προβλήματα λύθηκαν, όπως ήταν αρχικά ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός και επίσης αρκετές παρατηρήσεις που είχε θέσει η Περιφέρεια, η μελέτη ξεμπλόκαρε και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα μέσα στο 2020 και αυτό το έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη όπου συνεχίζεται η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους. Κι εκεί το έργο, εξελίσσεται ομαλά, με στόχο την δημιουργία των προϋποθέσεων για ασφαλή μετακίνηση πεζών και ΑΜΕΑ, τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής και την αισθητική διαμόρφωσή της. Και αυτή η μελέτη είναι αποτέλεσμα εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η ανάπλαση περιλαμβάνει το τμήμα από την οδό Ελβετίας έως τη Λ. Μεσογείων.

Τρίτο σταθμό αποτέλεσε το τμήμα της Αιγαίου Πελάγους από την Νεαπόλεως έως την οδό Γραβιάς, όπου υλοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων και τα οποία εκτελούνται με ταχύτατους ρυθμούς. Το έργο θα λύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

 Αναμένεται:   Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία προχωρά στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε με το πέρας των αντιπλημμυρικών έργων το τμήμα της οδού να ενταχθεί σε πρόγραμμα ανάπλασης.

Τόσο ο Δήμαρχος , όσο και οι κ.κ. Κύρκος και Σάρκουλας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν από τους εργαζόμενους για την πορεία και τις προβλέψεις των έργων. Αποχώρησαν φανερά ικανοποιημένοι.

Παρότι η δημοτική Αρχή Ζορμπά δεν έχει συμπληρώσει ούτε ένα χρόνο Διοίκησης του Δήμου, είναι φανερό, ότι το ενδιαφέρον και ο πρώτιστος σκοπός της είναι η παραγωγή έργου και η αναβάθμιση της πόλης. Κινείται με ταχύτατους ρυθμούς και αποδεικνύει πως, όταν η ομάδα απαρτίζεται από ανθρώπους που εργάζονται συνετά, συνεργατικά και με απόλυτη οργάνωση, τότε τίποτα δε τους τρομάζει και το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει.