Τι λέτε να … μετακινήσουμε το δημοτικό κινηματογράφο και να απολαύσουμε ταινίες;

Στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου τις παλιές καλές εποχές (φωτογραφία αρχείου)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Είναι αναμφισβήτητο ότι ο κορωνοϊός έχει κάνει τη ζωή μας άνω κάτω. Μέτρα, περιορισμοί, προφυλάξεις … Κι αν περιμέναμε με χαρά την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά κι εκεί οι δυσκολίες παραμονεύουν.

Στην πόλη μας μάλιστα, την Αγία Παρασκευή, οι ιδιαιτερότητες του υπάρχοντα δημοτικού κινηματογράφου έχουν δημιουργήσει πολιτικές αντιθέσεις.

Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι πως η δημοτική Αρχή του Βασίλη Ζορμπά αποφάσισε να μην λειτουργήσει για το φετινό καλοκαίρι τον δημοτικό κινηματογράφο «Θανάσης Βέγγος» και από την άλλη μόνο ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος (Νίκη των πολιτών) είναι σαφέστατα και επίμονα αντίθετος. Αιτία της άρνησης της Διοίκησης είναι ο χώρος στο πολιτιστικό πάρκο «Στ. Κώτσης», που δεν επιτρέπει την ασφαλή επιτήρηση, ούτε την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε λύση; Αν, ας πούμε μετακινούσαμε τον δημοτικό κινηματογράφο για φέτος και λόγω συνθηκών, σε άλλη θέση;

Κάτι τέτοιο πληροφορηθήκαμε ότι εξετάζει εδώ και καιρό (σχεδόν από την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων) η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ και ο πρόεδρός του κ. Σπύρος Παπασπύρος.

Που να τον πάμε;

Στην παλιά του έδρα στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου!

Αν το σκεφτούμε ρεαλιστικά υπάρχουν όλα τα πλεονεκτήματα για να λειτουργήσει στο χώρο αυτό:

  • Έχει τις κατάλληλες διαστάσεις για να αναπτυχθούν αρκετά καθίσματα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Π.Π..
  • Είναι περιφραγμένος, οπότε μπορεί άνετα να γίνει έλεγχος της τήρησης των ορίων προσέλευσης και αποστάσεων, αντίθετα με το πάρκο Στ. Κώτσης που ο οποιοσδήποτε έλεγχος θα ήταν αδύνατος εκ των πραγμάτων. Εκεί δεν υπάρχει καν περίφραξη, οπότε η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους!
  • Είναι προσωρινή λύση ανάγκης και θα λειτουργεί όπως και τις προηγούμενες χρονιές, δωρεάν.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν αντιδράσεις για μια τέτοια ιδέα. Ακόμη και ο κ. Σταθόπουλος που επιμένει διακαώς στην λειτουργίας του και που σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι υπάρχουν λύσεις, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση και να στερήσει τους πολίτες από αυτήν έστω την ψυχαγωγία.

Εξάλλου σημασία δεν έχει ο τόπος, αλλά η κάλυψη των πολιτιστικών αναγκών των δημοτών.

Μήπως είναι μια ευκαιρία να μην στερηθούν οι δημότες το θερινό σινεμά τους σε ένα εξαιρετικό χώρο, όπου και παλαιότερα λειτουργούσε άψογα;