Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπά

Γ. Πατούλης: « Με στοχευμένο σχεδιασμό και σε συνεργασία με τους Δήμους θα κάνουμε πράξη την αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών»

Β. Γιαννακόπουλος, Β. Σάρκουλας, Γ. Πατούλης, Β. Ζορμπάς, Μ. Κύρκος

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με Δημάρχους της Αττικής με στόχο να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με αναπτυξιακό πρόσημο, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπά, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συζήτηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

«Μόνο μέσα από τη δημιουργική μας συμπόρευση με τους Δήμους θα καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε ποιοτικά τη ζωή των πολιτών και να εκσυγχρονίσουμε την εικόνα των πόλεων μας» επισήμανε ο κ. Πατούλης κατά τη συνάντηση.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εστίασε στην σημασία να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη δημιουργία του νέου Δημαρχείου της πόλης και έθεσε το ζήτημα της ανάγκη ανάπλασης και αποκατάστασης εκ βάθρων κεντρικής λεωφόρου μεγάλης διέλευσης στην πόλη, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους για τους πολίτες, εξαιτίας των συχνών καθιζήσεων.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως  προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία παιδικού σταθμού, ενώ ο κ. Ζορμπάς έθεσε στον κ. Πατούλη το ζήτημα της ανάγκης χρηματοδότησης για την ανάπλαση της πλατείας Αϊ Γιάννη στην Αγία Παρασκευή, η οποία έχει  σημαντικές φθορές. Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε τη σημασία του έργου για  την πόλη και επιφυλάχθηκε να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, βάσει του προϋπολογισμού της Περιφέρειας. 

Παράλληλα τόνισε κατά τη συζήτηση ότι η Περιφέρεια δίνει πολύ μεγάλη σημασία και έχει ως προτεραιότητα τα έργα αποκατάστασης ομβρίων υδάτων και επισήμανε στον κ. Ζορμπά πως δρομολογείται ένα ευρύ πρόγραμμα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους Δήμους, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχου.

«Όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες θα προχωρούμε με βάση το σχεδιασμό μας, προκειμένου γρήγορα να γίνονται έργα προς όφελος των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.