Σχολεία: Κρατάμε τα βιβλία για Σεπτέμβριο! – Α’ και ΣΤ’ Δημοτικού επηρέασαν την απόφαση για άνοιγμα

Α’ και ΣΤ’ Δημοτικού επηρέασαν την απόφαση για άνοιγμα – Ζαχαράκη στον ΘΕΜΑ 104,6: Η ύλη στα Δημοτικά θα καλυφθεί και τον Σεπτέμβριο

«Πολύτιμες» χαρακτήρισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τις ώρες που θα περάσουν τα παιδιά του δημοτικού με τους δασκάλους και τις δασκάλες μέχρι τις 26 Ιουνίου, οπότε και θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κυρία Ζαχαράκη έκανε λόγο για «βίαιη αλλαγή από τη ρουτίνα» των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων προσθέτοντας ότι «με σημαντικές δυσκολίες καταφέραμε να συνεχίσουμε το μαθησιακό κομμάτι με την τηλεκπαίδευση, αρκετά παιδιά όμως δεν το κατάφεραν και είναι υποχρέωση του κράτους να βοηθήσει αυτά τα παιδιά».

Η υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι η κάλυψη της ύλης «θα γίνει και τον Σεπτέμβριο γι’ αυτό έχω πει στα παιδιά να κρατήσουν τα φετινά βιβλία».

Μιλώντας για τους λόγους που οδήγησαν στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου η Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε ότι «για την Α΄ Δημοτικού είναι σημαντικό να πιάσει το κομμάτι της γραφής και για την ΣΤ΄ Δημοτικού έχει το σημαντικό της μετάβασης στο Γυμνάσιο».

Όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων προστασίας από τονκορωνοιό η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «τα παιδιά θα επαναλάβουν και θα εμπεδώσουν κανόνες όπως πώς να καθαρίζουν τα χέρια τους. Προφανώς τα μικρότερα παιδιά έχουν μάθει να λειτουργούν ως ομάδα. Οι ειδικοί επιστήμονες μας επισήμαναν την έννοια της ομάδας που δεν συγχρωτίζεται με άλλες ομάδες. Γι’ αυτό είναι σημαντικός ο ρόλος του δασκάλου. Στα μεγαλύτερα παιδιά η τήρηση των κανόνων υγεινής τηρείται μέσα στο σχολείο».

Από τα έως τώρα δεδομένα, «στα Γυμνάσια πάνω από 65% σε όλη την Ελλάδα» των μαθητών έχει επιστρέψει στα θρανία και «λίγο κάτω από 50%» στις τάξεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου, σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας.

«Έστω και λίγα παιδιά να πάνε στο σχολείο για λύσουν απορία που δεν μπορούσαν λόγω τηλεκπαίδευσης είναι θέμα ισότητας ευκαιριών» εξήγησε η κ. Ζαχαράκη και προσδιόρισε την εκκίνηση του νέου σχολικού έτους στις αρχές του Σεπτέμβρη.

info info · 2020.05.26 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Κεραμέως: Πότε θα ξεκινήσει η νέα χρονιά

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμαίως μιλώντας και στο MEGA και στον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε ότι είναι στο τραπέζι το σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία πιο νωρίς για την επόμενη σχολική χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, εξήγησε ότι αυτό δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείσα για το αν τα σχολεία θα λειτουργήσουν και την επόμενη χρονια με τον περιορισμό των 15 Μαθητών ανα τμήμα η κυρία Κεραμέως απάντωσε «μακάρι να μην χρειαστεί κανένα μέτρο. Ακόμη δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία».

Όσον αφορά, τέλος, τα ολοήμερα σχολεία επανέλαβε ότι για την ώρα θα μείνουν κλειστά καθώς το βάρος έπεσε στην επαναλειτουργία των πρωϊνών τμημάτων.

Πηγή: protothema.gr