Τίμος Κωστόπουλος: Ευχάριστη είδηση σχετικά με τη σύναψη του δανείου για την αγορά του Μακρή

Θετική εξέλιξη υπάρχει, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Τίμο Κωστόπουλο όσον αφορά την σύναψη δανείου για την αγορά των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κωστόπουλος στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από διαπραγματεύσεις που είχε με την τράπεζα EUROBANK και μετά από επίμονη προσπάθεια, επετεύχθη μια πολύ πιο συμφέρουσα προσφορά από την αρχική. Το επιτόκιο μειώθηκε στο 3,05% και η δόση στις 284.000€ κατά πολύ πιο συμφέροντα από την αρχική της EUROBANK, αλλά και την προσφορά του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

Τ. Κωστόπουλος: «Είχαμε στείλει προσφορές σε όλες τις συστημικές τράπεζες, απάντησαν τότε μόνο δύο. Η EUROBANK με την οποία συνεργαζόμαστε και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Τότε η Οικονομική Επιτροπή επέλεξε την προσφορά του ΤΠΔ, γιατί πίεζε η τακτική δικάσιμος η οποία ήταν στις 10/4. Η αρχική προσφορά της EUROBANK ήτανε επιτόκιο 3,80% και τοκοχρεωλυτική δόση 296.000€, του ΤΠΔ ήταν επιτόκιο 3,70% και τοκοχρεωλυτική δόση 287.249,69€.

Λόγω της αναβολής της δικασίμου με προσωπική επιμονή προς την τράπεζα και διαπραγματεύσεις και την αρωγή του κ. Λαζουρά (σ.σ. νομικός του Δήμου), καθώς και του κ. Κύρκου (σ.σ. Γενικός Γραμματέας του Δήμου), η EUROBANK επανήρθε με πολύ καλύτερη προσφορά.

Με επιτόκιο 3,05% και τοκοχρεολυτική δόση 284.000€, εξασφαλίσαμε δηλαδή πολύ καλύτερη προσφορά για σύναψη δανείου από τη EUROBANK .

Ήταν πραγματικά μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη και θα πρέπει πάλι να περάσει από την Ο.Ε. και το Δ.Σ. και να προχωρήσουμε περεταίρω με τις διαδικασίες διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου».

Είναι σαφές πως με την άνεση του χρόνου «ξεδιπλώθηκαν» οι ικανότητες στα οικονομικά του Αντιδημάρχου κ. Κωστόπουλου, καθώς και η δυνατότητα συνεργασίας με στελέχη όπως ο κ. Λαζουράς και ο κ. Κύρκος, με αποτέλεσμα την επιτυχία. Απ’ ότι φαίνεται το ομαδικό πνεύμα ενισχύει τις ατομικές προσπάθειες με βέλτιστα οφέλη. Κάποια στελέχη δουλεύουν και επιτυγχάνουν το καλύτερο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και στέκονται αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους!