Πρόεδρος της Ενωσης Φοιτητών στο Deree εξελέγη ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Σαμαράς

Το µήλο κάτω από τη µηλιά θα πέσει» είναι µία από τις πλέον διάσηµες ελληνικές παροιµίες και το πρώτο πράγµα που έρχεται στο µυαλό των περισσοτέρων είναι η πολιτική και οι πολιτικοί.

Ο κανόνας φαίνεται να επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του Κώστα Σαµαρά, γιου του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και της Γεωργίας Σαµαρά.

Όχι, ο νεαρός Κώστας δεν δοκιµάζει την τύχη του στην ενεργό πολιτική, ωστόσο για το επόµενο έτος θα είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών του Deree, του Αµερικανικού Κολλεγίου, στο οποίο φοιτά. Στη συγκεκριµένη θέση αναδείχθηκε µετά τις εκλογές που πραγµατοποιήθηκαν από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, µε την ψηφοφορία µάλιστα να διενεργείται ηλεκτρονικά.

samaras-

Οι παραπάνω θα είναι για τον επόµενο χρόνο οι άνθρωποι που θα επιφορτιστούν µε την αποστολή να εκπροσωπήσουν τους φοιτητές του Αµερικανικού Κολλεγίου στα όργανα διοίκησής του. Το σχήµα µε επικεφαλής τον Κώστα Σαµαρά έκανε µάλιστα και µία προεκλογική καµπάνια µε βίντεο και εικόνες µε τις προτάσεις για τις εκλογές, καµπάνια που θυµίζει σε αναλογία πολιτική καµπάνια εκλογών. Στα βίντεο εµφανίζεται να µιλάει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνυποψήφιοί του, ενώ πριν από τη διενέργεια των εκλογών ανέβασε ο ίδιος δικό του βίντεο µε κάλεσµα για τις εκλογές.

98354164_2929408750469086_18634995513950208_o

Το σχήµα µε υποψήφιο πρόεδρο τον γιο του Αντώνη Σαμαρά δεν θα µπορούσε να έχει διαφορετικό διακριτικό χρώµα από το µπλε και ονοµαζόταν «Make your vote count» («Κάνε την ψήφο σου να µετράει»). Μεταξύ των προτάσεων που εγκρίθηκαν από τη φοιτητική κοινότητα του Deree, η οποία έδωσε την ψήφο της στον Κώστα Σαµαρά, συγκαταλέγονται δράσεις αλληλεγγύης, όπως µπαζάρ ρούχων, εθελοντικές αιµοδοσίες και δωρεές σε φορείς που έχουν ανάγκη.

Ταυτόχρονα, δεσµεύθηκαν να λύσουν ζητήµατα που απασχολούν τους φοιτητές του Deree, όπως η καλύτερη πρόσβαση στο ∆ιαδίκτυο στους χώρους του κολλεγίου αλλά και η διαθεσιµότητα των τάξεων, ενώ στην ατζέντα των προτάσεων περιλαµβανόταν και η δέσµευση να συζητήσουν µε τη διοίκηση του κολλεγίου το ζήτηµα του καπνίσµατος για την εξεύρεση µιας πιο βιώσιµης λύσης. Η δέσµη προτάσεων του σχήµατος µε επικεφαλής τον Κώστα Σαµαρά είχε και αυτή ως διακριτικό χρώµα το µπλε και τον τίτλο «We unify Deree» («Ενοποιούµε το Deree»).

asamaras_pylos__5_

Ο Αντώνης Σαμαράς µάς είχε «συστήσει» τον γιο του πρώτη φορά στις εκλογές του 2015, όταν άσκησε το εκλογικό του δικαίωµα στην Πύλο και φωτογραφήθηκαν µαζί, ενώ φωτογραφίες είχαν δει το φως της δηµοσιότητας από την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών. Ο νεαρός Κώστας, µε σπουδές στα οικονοµικά, βαδίζει στα βήµατα του πατέρα του, ο οποίος είχε επίσης σπουδάσει οικονοµικά, ενώ φαίνεται ότι έχει και εκείνος το µικρόβιο της πολιτικής.