Β. Γιαννακόπουλος: Αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον εκλιπόντα Θ. Βεζυργιάννη

Η τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο αποχαιρέτησε, στις 7/7/2020, ένα από τα εκλεκτά της στελέχη, τον Θάνο Βεζυργιάννη, πρώην Δήμαρχο Ψυχικού και πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και υπουργίας Π. Παυλόπουλου. Η εξώδιος ακολουθία κηδεία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού και η ταφή στο κοιμητήριο Παπάγου.

Παρόντες ήταν, μεταξύ των άλλων, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην υπουργός κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος,  οι Δήμαρχοι: Φιλοθέης – Ψυχικού, Παπάγου – Χολαργού, Κηφισιάς, δεκάδες αυτοδιοικητικοί, πρώην και νυν, καθώς και βουλευτές από το Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Σε δήλωσή του ο Β. Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι «ο Θάνος Βεζυργιάννης υπηρέτησε επάξια το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ευγενικός, πράος, πάντα χαμογελαστός και ιδιαίτερα φιλικός και δημιουργικός. Ήταν ένας από τους ελάχιστους πρυτάνεις της αυτοδιοίκησης μετά την μεταπολίτευση. Υπήρξε εξαιρετικό παράδειγμα για εμάς τους νεώτερους αυτοδιοικητικούς με ζηλευτό αποτύπωμα της δημαρχιακής του θητείας την καθιέρωση ενός ευρύτατου δικτύου πεζοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας  στο Ψυχικό».

Βασίλειος Γιαννακόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών

π. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής