Μια επιτυχημένη συναυλία σε ένα θερινό σινεμά που περιμένει όλους τους πολίτες (VID)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μετά  το όλο γεγονός που προηγήθηκε σχετικά με τη λειτουργία ή όχι του δημοτικού κινηματογράφου το φετινό καλοκαίρι, τον χώρο ο οποίος θα επιλέγονταν για να τον υποδεχτεί και τις διαφορετικές απόψεις από άτομα, παρατάξεις και συλλόγους, οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι η γενναία απόφαση του ΠΑΟΔΑΠ να τον λειτουργήσει στον αύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου ήταν απόλυτα επιτυχημένη.

Αυτό έγινε φανερό στην χθεσινή πρώτη βραδιά λειτουργίας του κινηματογράφου με την προγραμματισμένη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και την προβολή της ταινίας με το Θανάση Βέγγο «Δικτάτωρ καλεί Θανάση».

Τα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο που εκτέλεσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Διευθυντή της κ. Φώντα Τζανίνη, συνόδευσαν με το τραγούδι τους η κ. Ελευθερία Κουτσαβλάκη (μέλος της Φιλαρμονικής) και η Παιδική Χορωδία του Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ταινίας με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο έγινε λόγου του ότι μεγάλο μέρος της γυρίστηκε στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής.

 Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος καλωσορίζοντας τους θεατές και μιλώντας για το τόλμημα της μεταφοράς του δημοτικού κινηματογράφου στο γνώριμο χώρο του 2ου Γυμνασίου, ώστε οι δημότες να απολαύσουν και φέτος κινηματογραφικές παραστάσεις. «Ελπίζουμε» είπε «να μείνετε ευχαριστημένοι από το επίπεδο ασφαλείας, το επίπεδο ανέσεως και το επίπεδο ψυχαγωγίας λόγω των ταινιών που έχουμε επιλέξει». Ευχαρίστησε στη συνέχεια το Δήμαρχο, το προσωπικό του ΠΑΟΔΑΠ και τους εξωτερικούς παράγοντες, τα άτομα, που συνέβαλαν στην οργάνωση.

Τον λόγο εκ μέρους της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγ. Παρασκευής έλαβε ο κ. Παναγιώτης Παναγάκος αναφερόμενος στην επίτευξη της άρτιας συνεργασίας με τον ΠΑΟΔΑΠ και ενημερώνοντας για τις προβολές που θα πραγματοποιεί η Λέσχη κάθε Τετάρτη και τις συζητήσεις που θα ακολουθούν.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αναφέρθηκε στην ονοματοδοσία πριν χρόνια του τότε cine σχολείου σε «Θανάσης Βέγγος» προς τιμή του μεγάλου κωμικού που υπήρξε κάτοικος της Αγίας Παρασκευής, παρουσία της συζύγου του κ. Ασημίνας Βέγγου.

Μετά από 7 χρόνια, είπε ο κ. Ζορμπάς, ο δημοτικός κινηματογράφος επανήλθε στη φυσική του θέση σε αυτό τον πανέμορφο χώρο. Ενημέρωσε δε πως λίαν συντόμως θα δημιουργηθεί μια μελέτη για το πάρκο «Σταύρος Κώτσης» και όταν αποκατασταθεί  ο εκεί χώρος πιθανότατα θα πρέπει να μεταφερθεί ο κινηματογράφος. Φέτος, λόγω όλων των έκτακτων μέτρων αποφασίστηκε από τη δημοτική Αρχή να γίνουν λίγες εκδηλώσεις ασφαλείς για τους πολίτες. Οι ταινίες που θα φιλοξενηθούν είναι πρώτης προβολής και θα εφαρμοστούν τα μέτρα (υγιεινής και ασφάλειας) που ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον πρόεδρο κ. Παπασπύρο και έχει επιβλέψει προσωπικά ο Δήμαρχος.

Πράγματι η είσοδος ήταν ελεγχόμενη με την επίδοση αριθμημένης κάρτας σε όποιον εισέρχονταν, παντού υπήρχαν υπάλληλοι που κατηύθυναν και ενημέρωναν τους θεατές και η τοποθέτηση των καθισμάτων τηρούσε τις επιτρεπτές αποστάσεις.

Το πρώτο βράδυ ο ΠΑΟΔΑΠ πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις και σαφώς μπορεί ο κάθε θεατής να νοιώθει ασφαλής. Όπως δήλωσε ο κ. Παπασπύρος οποιαδήποτε αστοχία τυχόν συμβεί στη συνέχεια θα διορθώνεται. Θεωρώ, ότι ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου έχει αποδείξει ότι τηρεί τον λόγο του και αξίζει την εμπιστοσύνη μας.

Για το Σαββατοκύριακο ο δημοτικός κινηματογράφος προβάλει μια δυνατή ταινία με 4 ΟΣΚΑΡ και ένα Χρυσό Φοίνικα, «Τα Παράσιτα», που απασχόλησαν έντονα κινηματογραφόφιλους και μη τη χρονιά που πέρασε.

Απόσπασμα από τη συναυλία