Νέα συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 15-7-2020

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 15-7-2020 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

  1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Αγροδιατροφής και αντιμετώπισης αγροδιατροφικών κρίσεων στα κτίρια της Περιφέρειας Αττικής επί της Ιεράς Οδού 84».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  • Τροποποίηση των όρων της προγραμματικής σύμβασης που συνάφθηκε στις 10-12-2018 μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕΘΕΑ)», για την κατασκευή του έργου με τίτλο:  «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΒΛΑΒΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ & ΛΟΙΠΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

  • Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ζωγράφου, για το έργο με τίτλο «Ανάπλαση πλατείας Σωτηρίου Ζωγράφου και επεμβάσεις ήπιας κυκλοφορίας σε παρακείμενες οδούς (Αναστασάκη – Ευθ. Κλάδου – Μπισκίνη) κέντρου Δήμου Ζωγράφου».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

  • Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προστασία, διαχείριση και ανάπλαση άλσους Νέας Φιλαδέλφειας»

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

  • Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση – Επισκευή και Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου στον οικιστικό ιστό του Δήμου» του Δήμου Αιγάλεω.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος)

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος)

  • Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά για το έργο με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ Π. ΣΑΛΠΕΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ».

(ΕισηγήτριαηΑντιπεριφερειάρχης κ. Σ.Αντωνάκου)

  • Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά για το έργο με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΙ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ».

(ΕισηγήτριαηΑντιπεριφερειάρχης κ. Σ.Αντωνάκου)

  • Εγκριση σύναψης και όρων της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για το έργο «Εργασίες συντήρησης στο 6ο δημοτικό σχολείο και 1ο νηπιαγωγείο Περάματος».

(ΕισηγήτριαηΑντιπεριφερειάρχης κ. Σ.Αντωνάκου)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, και του Δήμου Ωρωπού για το έργο με τίτλο«Κατασκευή συμπλήρωσης δικτύου ύδρευσης παραλιακής ζώνης Καλάμου στην περιοχή Χιλιοπόταμος» στο Δήμο Ωρωπού.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, και του Δήμου Φυλής για το έργο με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, και του Δήμου Ελευσίνας για το έργο με τίτλο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ 2017».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία Ίδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών «Το Σπίτι του Αγωνιστή» για την κατασκευή του έργου με τίτλο:  «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ “ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ”».

(ΕισηγήτριαηΑντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου)

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  1. Συζήτηση για το «Μεγάλο Περίπατο» και το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.
  2. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην«18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για συμμετοχή σε επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΖΩΗ».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βαθιώτης)

  1. Συζήτηση σχετικά με τις λαϊκές αγορές.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Μελάς)

  • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) με θέμα: «ΚΤΙΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ Ο.Τ. 124/75 ΤΗΣ 4ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  • Γνωμοδότηση επί τηςΣτρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) περιοχής Αγίου Διονυσίου Δήμου Πειραιά.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αντωνάκου)

  • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) της υφιστάμενης δραστηριότητας αποθήκευσης και διακίνησης συσκευασμένων μη επικίνδυνων και επικίνδυνων προϊόντων της εταιρείας «DEI LOGISTICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», η οποία είναι εγκατεστημένη επί της οδού Χίου, στη θέση Άγιος Γεώργιος Ασπροπύργου του νομού Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  • Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση οδών περιφερειακών ενοτήτων Κεντρικού, Νότιου και Βόρειου Τομέα Αθηνών – Εργολαβία 3».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  • Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση – Ανακατασκευή οδικών τμημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, Περιφέρειας Αττικής

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Μονάδας της εταιρείας PHARMAZAC Α.Ε., παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής ανθρώπινης χρήσης, και διενέργειας ελέγχων σε παραγόμενα ή υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα, στο Βιοτεχνικό Πάρκο της περιοχής του Βοτανικού, στο Δήμο Αθηναίων, Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)