Συμμαχία Περιφέρειας Αττικής και Ελλήνων Προσκόπων με πρωτοβουλία του Αντιπ/ρχη Βασίλη Γιαννακόπουλου

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε θέματα πρόληψης και προστασίας αστικών και περιαστικών δασών καθώς και προώθησης της ανακύκλωσης μη οργανικών αποβλήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλη Κόκκαλη με τον Βοηθό Γενικό Έφορο των Ελλήνων Προσκόπων Δημήτρη Μανίκη. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Βασίλη Γιαννακόπουλου και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Σμέρου.
Σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Β. Κόκκαλης,  Β. Γιαννακόπουλος και Γ. Σμέρος επισήμαναν: «Οι Έλληνες Πρόσκοποι αποτελούν τους βασικούς εθελοντές- συμμάχους της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς υποστηρίζουν υποδειγματικά το έργο της πολιτικής προστασίας και συμμετέχουν ενεργά στην επιτήρηση και τον καθαρισμό αστικών και περιαστικών δασών και δασικών εκτάσεων. Με τις δράσεις που αναπτύσσουν ευαισθητοποιούν τα μέλη τους σχετικά με τα οφέλη του περιβάλλοντος αλλά και τους κινδύνους που αυτό αντιμετωπίζει. Είναι πάντα δίπλα μας, πανέτοιμοι να βοηθήσουν σε κάθε περίσταση, όπως έπραξαν από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα μας. Η συνεργασία μας πρόκειται να διευρυνθεί και στον τομέα της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης μη οργανικών απορριμμάτων, όπως συσκευές, αξεσουάρ κ.ά. Μια τεράστια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής, πρωτοστατούντος του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη με στόχο η ανακύκλωση να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας όλων των πολιτών και να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στη Φυλή. Από την προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Έλληνες Πρόσκοποι, οι οποίοι επί ένα και πλέον αιώνα έχουν αποδείξει με αξιέπαινες πρωτοβουλίες ότι εφαρμόζουν στην πράξη τους βασικούς στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης που έχει προσδιορίσει ο ΟΗΕ».


Με την πρωτοβουλία αυτή “κατακτώνται” οι Στόχοι: Στόχος 11 – Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες και Στόχος 13 – Δράση για το Κλίμα.

Περισσότερα για το πρόγραμμα “Οι Πρόσκοποι για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης” θα βρείτε εδω: https://scouts4sdgs.gr/