ΣΠΑΥ: Κατάθεση προτάσεων πριν από την ψήφιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΠΑΥ και Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρουπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και με αφορμή την ανάρτηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία του Υμηττού, στην ιστοσελίδα του Υ.Π.ΕΝ και την δημόσια διαβούλευση της το προσεχές διάστημα, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσία μελών και Δημάρχων των 11 Δήμων γύρω από τον Υμηττό.

Σκοπός του έκτακτου Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», ήταν η διενέργεια συζήτησης και λήψης αποφάσεων σχετικά με την από κοινού προετοιμασία των Δήμων – Μελών του Σ.Π.Α.Υ, για την κατάθεση προτάσεων και παρατηρήσεων στην διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί πριν από την ψήφιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου τοποθετήθηκε πρώτος και επεσήμανε τις παρατηρήσεις του για ελλείψεις και λάθη που υπάρχουν στην Σ.Μ.Π.Ε. (ΚΥΤ Αργυρούπολης – νεκροταφείο), προτείνοντας την άμεση συγκέντρωση παρατηρήσεων και προτάσεων από τους Δήμους – Μέλη του ΣΠΑΥ, με σκοπό την από κοινού κατάθεσή τους στη Δημόσια Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Προστασίας του Ορεινού Όγκου Υμηττού.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος του Συνδέσμου κ. Βίκυ Δημητρίου όπου στην εισήγηση της επεσήμανε παρατηρήσεις που αφορούν τη νέα Σ.Μ.Π.Ε., όπως τη μη κατάργηση των περιβαλλοντικών κέντρων που υπήρχαν στο προεδρικό διάταγμα του 2011 και τη δημιουργία υπαίθριων χώρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων γενιών.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Δημάρχων Κρωπίας, Παιανίας, Καισαριαννής και Αγίας Παρασκευής που μίλησαν για παραλήψεις και λάθη που υπάρχουν στην Σ.Μ.Π.Ε. , για την άμεση σύγκληση συμβουλίου σε κάθε Δήμο, με σκοπό την λεπτομερή καταγραφή των ελλείψεων που παρατηρούνται, και την συγκέντρωση των θέσεων όλων των Δήμων του Συνδέσμου.

Τοποθετήθηκαν:
-Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος
-Ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτριος Κιούσης
-Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης
-Ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Χρήστος Βοσκόπουλος
-Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειος Ζορμπάς
-Αντιδήμαρχοι και μέλη του Συνδέσμου.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση με τις θέσεις και τις προτάσεις του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης του Υμηττού ενόψει του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού μας.