Μια πρωτοποριακή εκδήλωση στην αυλή του Ιόλα ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρός

Φωτογραφία αρχείου από την παράσταση το Μάιο 2014 στη βίλα Ιόλα

Την πραγματοποίηση μιας θεατρικής παράστασης στον κήπο της βίλας Ιόλα ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, κ. Γιάννης Αργυρός.

Γιάννης Αργυρός

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή performance που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και θα συνδυάζει διαφορετικές μορφές τέχνης (θέατρο, μουσική, χορό) πάντα με κεντρική φιγούρα τον Αλέξανδρο Ιόλα και το σημαντικό ρόλο του στην διαμόρφωση της τέχνης  του 20ου αιώνα.

Ο προτεινόμενος τίτλος είναι «Alexandre Iolas, The Last Supper» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Χριστόφορου Αντωνιάδη και μια 15μελή ομάδα. Είναι δε εμπνευσμένος από το τελευταίο έργο που οραματίστηκε ο Ιόλας και πραγματοποίησε ο Άντυ Γουόρχολ, το «Μυστικό Δείπνο». Ο Χριστόφορος Αντωνιάδης είναι ο δημιουργός και της πρώτης θεατρικής παράστασης με τίτλο «Alexandros Iolas» που διαδραματίστηκε στο εσωτερικό της βίλας το 2014 επί δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε ο κ. Αργυρός, πολλοί κάτοικοι να μην έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

Αυτή τη φορά η παράσταση θα δοθεί στην μπροστινή αυλή της βίλας, αφού προηγηθούν ορισμένες εργασίες ώστε να καταστεί κατάλληλος ο χώρος. Ο χρόνος πραγματοποίησης τοποθετείται σε κάποιο τριήμερο του Σεπτεμβρίου (πιθανά 18-20/9, Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή), το οποίο κατά τον κ. Αργυρό μπορεί να επεκταθεί έως μία εβδομάδα. Σκέψη είναι να λειτουργήσει με προσκλήσεις που θα διανέμονται από το Δήμο, δίνοντας προτεραιότητα στους δημότες και κατόπιν σε όσους προσέλθουν από άλλους δήμους.

«Πιστεύουμε ότι θα είναι μία πάρα πολύ καλή εκδήλωση και εγκαθιδρύει αυτό», δήλωσε ο κ. Αργυρός. Συμπλήρωσε δε πως ως μέλος της Επιτροπής Ιόλα είναι σε επαφή με όλα τα μέλη και σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια συνάντηση, έχοντας «την αίσθηση και την πεποίθηση ότι ο Ιόλας είναι υπερτοπικό, υπερκομματικό και υπερπαραταξιακό θέμα».