Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η σύμβαση επέκτασης του Δικτύου απορροής ομβρίων στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής

Γ. Πατούλης: «Με ισότιμο τρόπο και με βασικό στόχο την ασφάλεια και την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Αττική συνεργαζόμαστε με τους δήμους για να δημιουργηθούν  σημαντικά έργα υποδομών»

Στην υπογραφή σύμβασης που προβλέπει για την κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων (αγωγών, φρεατίων και συστημάτων υδροσυλλογής) σε τμήματα οδών των Πευκακίων προχώρησε πριν μερικές ημέρες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην σύμβαση ο χρόνος εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 24 μήνες και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται, μετά τη σχετική έκπτωση, στο ποσό του 1.140.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η  σύμβαση υπεγράφη παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη, Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Β. Σάρκουλα και του  ο Γ. Γ. του Δήμου Μ. Κύρκου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε ο προγραμματισμός έργων και δράσεων στην Αγία Παρασκευή με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε έργα που αφορούν στο κολυμβητήριο, το αθλητικό κέντρο, την οδοποιία και τα όμβρια.

Ο Γ. Πατούλης ζήτησε να υπάρξει ένας προγραμματισμός και επισήμανε ότι στόχος του είναι, στην περίπτωση που τα έργα είναι όρμημα να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης με προτεραιότητα σε εκείνα που έχουν σχέση με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών. «Στόχος μας είναι με ισότιμο τρόπο και κυρίαρχο στοιχείο την ασφάλεια και την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Αττική να συνεργαστούμε με τους δήμους για να δημιουργηθούν  σημαντικά έργα υποδομών. Με το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση και μια συνεργασία μέσω της οποίας θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα για τη βελτίωση των υποδομών της περιοχής».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και επισήμανε ότι η συνεργασία Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα εξασφαλιστούν πόροι για έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή.     

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 213-2063501, 504, 807, 210-6993404 Fax: 213-2063513 Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr