Αντί συγγνώμης για το «Βατερλό» με την ανάπλαση της πλατείας Άη Γιάννη, ο Γ. Σταθόπουλος «κυνηγά μάγισσες»

Από κοντά, η διοίκηση Ζορμπά ακόμα δεν έχει ξεκάθαρο σχέδιο για το τι πρέπει να γίνει στον πολύπαθο χώρο

Το πρόβλημα δεν είναι να κάνει μια δημοτική αρχή λάθη. Το πρόβλημα είναι όταν δεν έχει το πολιτικό σθένος να αναλάβει την ευθύνη και προτιμά να διαστρέφει την πραγματικότητα. Αυτό δηλαδή που βλέπουμε να γίνεται με την περιβόητη επιλογή του κ. Γ. Σταθόπουλου για την «βιαστική» ανάπλαση της πλατείας Άη Γιάννη μία ημέρα πριν παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου και αφού προηγουμένως δεν είχε ενημερώσει κανέναν, ούτε καν τον επόμενο δήμαρχο.

Αφού αγνόησε επιδεικτικά το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, αρνούμενος πεισματικά να φέρει τη μελέτη προς έγκριση από το Σώμα των δημοτικών συμβούλων, αφού λίγο πριν παραδώσει τα «κλειδιά» του Δήμου βιάστηκε να αναθέσει το έργο, τώρα έρχεται να τα βάλει με όσους έγκαιρα τον είχαν προειδοποιήσει ότι το έργο δεν… στέκεται.

Η Δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», μέσω του επικεφαλής της, Γιάννη Μυλωνάκη, δεν σταμάτησε στιγμή να πιέζει να έρθει η μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί και να διορθωθούν, εάν υπάρχουν, τυχόν αβλεψίες. Δυστυχώς, δεν εισακούσθηκε.

Το αποτέλεσμα ήταν η μελέτη να πάει στην Περιφέρεια Αττικής, σε αναζήτηση χρηματοδότησης της ανάπλασης της πλατείας Άη Γιάννη, και να επιστραφεί στον Δήμο ως «ελλιπής και μη ικανή» για την κατασκευή του έργου. Και αντί η παράταξη του κ. Σταθόπουλου να ζητήσει συγγνώμη για την προχειρότητά της, προσπαθεί να βγει και από πάνω, κατηγορώντας -μέσω στελεχών της- τις παρατάξεις που αντιτάχθηκαν στις μεθοδεύσεις της για εμπάθεια.

Αναρωτιόμαστε την ίδια εμπάθεια είχαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας που απέρριψαν τη μελέτη; Εκτός και αν ο κ. Σταθόπουλος ήθελε να κάνουμε τα στραβά μάτια και να προσυπογράψουμε την ακατανόητη επιμονή του να προχωρήσει ένα στρεβλό έργο.

Όμως, ερωτήματα προκαλεί και η στάση της νυν δημοτικής αρχής του δημάρχου Β. Ζορμπά να στείλει την «πανάκριβη μελέτη», όπως τη χαρακτήριζε, στην Περιφέρεια. Δηλαδή, εάν η Περιφέρεια έδινε την έγκρισή της και χρηματοδοτούσε το έργο, θα ήταν όλα καλώς καμωμένα με την ανάθεση της εργολαβίας και θα… εξαφανίζονταν οι «διαπλεκόμενοι όροι», τους οποίους διατυμπάνιζε δεξιά κι αριστερά ο κ. Ζορμπάς;

Κάπως περίεργα αντιλαμβάνονται την άσκηση της δημοτικής πολιτικής ο τέως και ο νυν δήμαρχος, επιμένοντας σε τακτικές που ευθύνονται για το γεγονός ότι η Αγία Παρασκευή έχει μείνει τόσο πίσω σε όλους τους τομείς, συγκρινόμενη με άλλους Δήμους της ευρύτερης περιοχής.

Οι πειραματισμοί, οι μικροπαραταξιακές έριδες και οι «ενός ανδρός» αρχές, στοίχισαν και στοιχίζουν πολλαπλώς στην πόλη μας και τους πολίτες της. Ως εδώ! Ως δημοτική παράταξη έχουμε αποδείξει και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και στο μέλλον, ότι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα βάζουμε τον Πολίτη του Δήμου μας.

Η πλατεία του Άη Γιάννη έχει ανάγκη από μια προσεκτικά σχεδιασμένη, ορθώς μελετημένη και ρεαλιστική παρέμβαση. Προς αυτή την κατεύθυνση οι «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης, συνολικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που θα ελαφρύνουν την ευρύτερη περιοχή και τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια του Δήμου μας και θα μας οδηγήσει στη βέλτιστη λύση προς όφελος των κατοίκων της πόλης μας. Ελπίζουμε ότι η νυν δημοτική αρχή εντέλει θα τις λάβει υπόψη.