Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία: Πρώτο κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου

Τις οριστικές αποφάσεις για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα ανακοινώσει η κυβέρνηση σήμερα.

Σε συνέντευξη Τύπου στις 16.00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όπου θα παραβρίσκονται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου, αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι λοιμωξιολόγοι έκριναν απαραίτητο να δοθεί διάστημα δύο εβδομάδων, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να βγουν ασφαλή συπεράσματα για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Γι’ αυτό και το υπουργείο Παιδείας έκανε έκκληση να επιστρέψουν και οι τελευταίοι από τις διακοπές, ώστε να υπάρχει ικανός χρόνος, τουλάχιστον δέκα ημερών από την επιστροφή από τις διακοπές ως την προσέλευση στις τάξεις, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από ασυμπτωματικές περιπτώσεις.

Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Μαθητές και δάσκαλοι θα επιστρέψουν στα σχολεία φορώντας υποχρεωτικά μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους, ενώ η μάσκα δε θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα, τα οποία θα γίνονται ανά ομάδες και όχι όλες οι τάξεις ταυτόχρονα.

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα για τους εκπαιδευτικούς και για οδηγούς, συνοδούς, μαθητές μέσα στα σχολικά λεωφορεία.

Η κυβέρνηση θα διαθέσει μάλιστα δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Όπως έχει τονίσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όσοι μαθητές αρνηθούν να φορέσουν μάσκα, θα απομακρύνονται από την αίθουσα.