Την τοπική Αυτοδιοίκηση την χτίζουν οι ικανοί, οι σεμνοί και οι ταπεινοί…Μόνο οι άξιοι μπροστά!!!

Γράφει το μολύβι του “images”

Ο μακρόσυρτος συνωστισμός – που παρατηρείται-, μεταξύ των πολλών διεκδικητών της εξουσίας κάθε φορά, δυστυχώς αλλοιώνει την ίδια την ουσία της δημοκρατικής διαδικασίας. Βγάζει από το επίκεντρο την ίδια την Πόλη, τους Πολίτες, την Κοινή Λογική και μετατρέπεται σε έναν ανταγωνιστικό στίβο άδολης ψηφοθηρίας.

Το στοίχημα στη νέα διακυβέρνηση των τοπικών μας κοινωνιών δεν είναι η ποικιλία υποψηφιοτήτων αλλά η ποικιλία λύσεων και πραγματιστικών προτάσεων που χρειάζονται με τα προβλήματα της καθημερινής μας βιωσιμότητας, της αναπτυξιακής προοπτικής.

Χρειαζόμαστε ποιοτικές προτάσεις από ανθρώπους που γνωρίζουν και θέλουν να προσφέρουν συνειδητά, χωρίς ανταλλάγματα, «νταλαβέρια» και ξεπερασμένες πρακτικές. Λίγα λόγια και μεστά χωρίς πολιτικάντικες «φαμφάρες». Αλλά πολλή όρεξη για ποιοτική και στοχευμένη δουλειά.

Στη ζωή σου θα συναντήσεις ένα σωρό ανθρώπους. Άλλοι απόλυτοι κι αυταρχικοί, άλλοι σεμνοί, ντροπαλοί κι αντικοινωνικοί.

Με όλους θα έχεις μια μικρή και μια μεγάλη δοσοληψία, κάτι θα πάρεις και κάτι θα δώσεις. Θα έρθουν στιγμές που θα βαρεθείς όλη αυτή την πολυκοσμία μα οι πιο κουραστικοί ανυπόφοροι είναι οι ημιμαθείς, εξυπνάκηδες και κυρίως οι αλαζόνες που είναι δυστυχώς πολλοί, τους συναντάς συχνά κι επίσης συχνά αυτά τα τρία ενοχλητικά χαρακτηριστικά μπορεί να τα συναντήσεις σε ένα πρόσωπο.

Με τον εγωισμό και την αλαζονεία κανείς ποτέ δεν κέρδισε σεβασμό και προσοχή παρά μόνο οίκτο και μίσος

Οι πόλεις μας εισέρχονται στη νέα εποχή της Αυτοδιοίκησης και οφείλουμε πάνω απ’ όλους και όλα να τη θωρακίσουμε με αξιόμαχο προσωπικό αιρετών και όχι με ευκαιριακούς «τύπους» συμφεροντολογικής νοοτροπίας του χθες.

Το Αύριο της τοπικής Αυτοδιοίκησης το χτίζουν οι ικανοί, οι σεμνοί και ταπεινοί πολίτες που δεν ανέχονται πλέον να κυβερνώνται από άσχετους, δόλιους και περιφερόμενους «ειδήμονες» των δημοτικών πεπραγμένων. Αρκετά…

Μόνο οι άξιοι μπροστά!!!