Στη συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής

Ενίσχυση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και του πολύτιμου έργου των Εθελοντικών Ομάδων και των Δήμων γύρω από τον Υμηττό, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΣΠΑΥ.

“Έρχεστε στον πυρήνα, στην καρδιά του συνδέσμου μας”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, υποδεχόμενος τον Υπουργό στο οικολογικό και ενεργειακά αυτόνομο κτίριο του Συνδέσμου, όπου πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τους 10 Δημάρχους του ΣΠΑΥ, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης γύρω από τον Υμηττό.

“Η προστασία του Υμηττού είναι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης”, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, ανακοινώνοντας ότι το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” θα χρηματοδοτήσει το σύνολο των δράσεων που έχουν συζητηθεί με τους Δήμους και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Οι δράσεις για την θωράκιση και την ανάπτυξη του Υμηττού αφορούν:

– Αναβάθμιση των παρατηρητηρίων του Υμηττού για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου της δασοπροστασίας

– Προμήθεια νέων δεξαμενών νερού για την αύξηση των σημείων ανεφοδιασμού πυροσβεστικών οχημάτων και ελικοπτέρων.

– Παροχή νέων πυροσβεστικών οχημάτων άμεσης επέμβασης για τους Δήμους και τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπυρόσβεσης γύρω από τον Υμηττό

– Ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων και των Στελεχών Πολιτικής Προστασίας των Δήμων με πυροσβεστικό εξοπλισμό, μέσα ατομικής προστασίας και εξοπλισμό ασύρματης επικοινωνίας. Δημιουργία σύγχρονων πυλών ενημέρωσης κοινού για λόγους Πολιτικής Προστασίας

– Δημιουργία πρότυπων υπαίθριων περιβαλλοντικών χώρων για την ενίσχυση της φιλοδασικής συνείδησης

– Δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων του ΣΠΑΥ και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την θωράκιση και την προστασία του Υμηττού (SMART ΥΜΗΤΤΟΣ)

– Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την καθιέρωση του Υμηττού ως το 1ο Zero Plastic Βουνό της Ευρώπης

– Χρηματοδότηση χρήσιμων μελετών για την προστασία και την ανάδειξη του Υμηττού

– Ενίσχυση του στόλου του ΣΠΑΥ με νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα (Carbon Free Hymettus)

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα.

Η πλήρης στήριξη των δράσεων που έχει καταρτίσει η επιστημονική ομάδα του ΣΠΑΥ, αλλά και η ενίσχυση των εθελοντών που κάθε χρόνο καταθέτουν ψυχή και τους είμαστε ευγνώμονες για αυτό, είναι ζωτικής σημασίας για τη θωράκιση του Υμηττού, τόνισε ο κ. Κωνσταντάτος.

Ο Υμηττός αφορά 1,5 εκατομμύριο πληθυσμού και είναι προτεραιότητα των πολιτικών μας όχι μόνο η προστασία του, αλλά και η αναβάθμισή του, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης:

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Άκης Κατωπόδης

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργιος Χατζηδάκης

Ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Χρήστος Βοσκόπουλος

Ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτρης Κιούσης

Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος

Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΥ

Το επιτελείο και το επιστημονικό προσωπικό του Συνδέσμου

Οι επικεφαλής των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης γύρω από τον Υμηττό