Το ΚΕΠ Αγ. Παρασκευής σε νέο χώρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών

Λόγω των συγκυριών της πανδημίας και των απαραίτητων μέτρων που είναι γνωστά σε όλους για την αποφυγή διασποράς του ιού, αλλά και με πρόθεση την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, προτάθηκε η μεταστέγαση του Κ.Ε.Π. Αγίας Παρασκευής σε μεγαλύτερο χώρο.

Σύμφωνα με πρόταση του Αντιδημάρχου Διοίκησης κ. Γιάννη Αργυρού η προοπτική είναι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών να παραμείνει μεν στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» απέναντι από το Δημαρχείο, αλλά σε χώρο που «βλέπει» στη γωνία Λ. Μεσογείων και Υψηλάντου. Να επισημάνουμε ότι η σύμβαση μίσθωσης του προηγούμενου χώρου έχει λήξει.

Ο ήδη υπάρχων χώρος είναι 75 τ.μ. και ο νέος 150τ.μ. συν 70 τ.μ. πατάρι. Το δε μίσθωμα για την τριπλάσια αυτή έκταση αυξάνεται μόλις με 250€, δηλαδή από 1.500€ (το ισχύον) σε 1.750€. Μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως οικονομικότερη λύση σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση.

Η πρόταση υιοθετήθηκε από το Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά. Επίσης διαθέτει και την υποστήριξη της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων που τυγχάνει και Προϊσταμένη του Κ.Ε.Π., κ. Στέλλας Τζανίνη. Η σύμφωνη γνώμη της Προϊσταμένης και των υπαλλήλων κοινοποιήθηκε εγγράφως προς τη Διοίκηση.

Είναι γεγονός πως ο νέος μεγαλύτερος χώρος από τη μια προσφέρει την άνεση στους υπαλλήλους να εργάζονται με απόσταση ασφαλείας σε έναν άνετο και λειτουργικό χώρο. Από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους με ασφάλεια, γρήγορα και χωρίς συνωστισμό. Το σημείο που βρίσκεται είναι εμφανές πάνω στην κεντρική αρτηρία της Λ. Μεσογείων και έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε ένα κεντρικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Τομέα. Η πρόταση του κ. Αργυρού θα τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο άμεσα και ευελπιστούμε να τύχει της ευρείας αποδοχής και να λάβει ομόφωνη έγκριση. Θεωρούμε πως δεν αποτελεί αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικούς σκοπούς και πως όλοι στην αντιπολίτευση είναι σε θέση να ανταποκριθούν θετικά για το κοινό καλό.