Την κατασκευή του προπονητηρίου στο “Στ. Κώτσης” ζητούν 4 αθλητικά σωματεία

  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (βόλεϊ)
  • Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ποδόσφαιρο σάλας)
  • ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μπάσκετ γυναικών)
  • ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μπάσκετ ανδρών)

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ στο «ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ»

Στις 02/12/20  ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ανακοίνωσε ότι : « στο θέμα του κλειστού προπονητηρίου για το οποίο η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί στους συλλόγους αλλά και στην επιτροπή διαβούλευσης, θα τοποθετηθεί κωδικός με το ποσό των 40.000€, την ημέρα που θα συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός».

Αναμένουμε την υλοποίηση της δήλωσης αυτής και  καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να την στηρίξει στην προσεχή συνεδρίασή του,

ώστε το χρόνιο αυτό αίτηματης αθλούμενης νεολαίας να ψηφιστεί ομόθυμα και ομόφωνα, χωρίς κωλυσιεργίες ή άλλες «υποσημειώσεις».

Εμείς , από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον πολύχρονο αγώνα μας, ώστε αυτή η σημαντική και απολύτως αναγκαία αθλητική εγκατάσταση για την Αγία Παρασκευή να πάρει «σάρκα και οστά», μέσα στο 2021.

Η αναγκαιότητα της κατασκευής του προπονητήριου και η ωφελιμότητά του για όλους τους κατοίκους της πόλης μας, στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε , για όλους τους κατοίκους της πόλης μας, όλες τις δυνατότητες και τις υποδομές για άθληση, άσκηση και δημιουργική ψυχαγωγία.

Το κλειστό προπονητήριο (άθληση χωρίς διεξαγωγή αγώνων) θα ικανοποιήσει  τις προπονητικές ανάγκες των αθλητών/τριών μας, οι οποίες, λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής αύξησης του Δήμου μας, δεν μπορούν εδώ και μια δεκαετία να καλυφθούν στα δύο υπάρχοντα κλειστά γυμναστήρια της Νότου και του Κοντοπεύκου.

Θα δοθεί δε παράλληλα η δυνατότητα στον ΠΑΟΔΑΠ να αναπτύξει αθλητικά προγράμματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως προγράμματα δια βίου άθλησης, για ΑΜΕΑ , για παλαίμαχους ή και για θεραπευτικούς λόγους (παχυσαρκία).

Επίσης υπενθυμίζουμε την  από 30/09/20 κοινή ανακοίνωσή μας, στην οποία αιτιολογήσαμε  με σαφήνεια και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια ότι:

Ο μόνος κατάλληλος χώρος που μπορεί να γίνει ΑΜΕΣΑ  το προπονητήριο   είναι στον θεσμοθετημένο με ΦΕΚ χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων του « ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ».

Έχουμε καταθέσει, από τις 22/03/2019, κατά τις εργασίες της Ημερίδας Αθλητισμού που διοργανώσαμε τα αθλητικά σωματεία της Αγίας Παρασκευής, συγκεκριμένη πρόταση χωροθέτησης του προπονητήριου, όπου η διαθέσιμη δόμηση των 990μ2 επαρκεί για να δημιουργηθεί το κλειστό προπονητήριο, χωρίς να επηρεαστούν οι λοιπές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου και στίβου, αλλά και για να καλυφθούν και άλλες κτηριακές ανάγκες όλων των αθλουμένων στο ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ, όπως ιατρείο, αίθουσα οργάνων γυμναστικής, κλπ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ»

κ. Δήμαρχε,

κ.κ. επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων

κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι

Η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους πρέπει να αποτελεί βασικό άξονα πολιτικής του Δήμου μας. Η Δημοτική αρχή πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για  να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες και τις υποδομές ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα συμμετοχής στην αθλητική δραστηριότητα.

Το έργο του προπονητήριου είναι ένα έργο πνοής για όλη την πόλη.

Σας καλούμε όχι μόνο να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021, αλλά και να βοηθήσετε ώστε να υλοποιηθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους και την αθλούμενη νεολαία της Αγίας Παρασκευής μέχρι το πέρας του επόμενου έτους.

Αγία Παρασκευή 08/12/2020

Για την ΑΕΑΠ                         ο πρόεδρος Μάκης Κεχρής

Για τον Α.Σ. Ολυμπιάδα      ο πρόεδρος Γιάννης Πάνου

Για τον ΓΣΑΠ                         ο πρόεδρος Γιώργος Καράμπελας

Για την ΚΑΠ                          ο πρόεδρος Νίκος Δούμας